Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda și spanacul se curăță, se toacă...
Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt.
Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu...
Se amestecă energic băutura de soia, apa minerală, făina, pudra de cacao şi puţină sare. Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă băutură de soia. Se unge tigaia antiaderentă (în cazul meu Tefal!), apoi se prăjesc clătitele una câte una,...
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute, la foc mediu, pana se inmoaie ardeiul. Intre timp se curata ciupercile, se despart de codite si se lasa...
Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la dinstiut cu ulei de masline si putina apa, cca 10 minute la foc mic, acoperit. Cuburile de soia...
Legumele se curata, se toaca grosier, se asezoneaza de sare, piper si se calesc in putin ulei. Se adauga cca. 500 ml apa, se lasa la fiert, cca. 25 de minute. Spre final se adauga si sosul de rosii, amidonul si se mai lasa la fiert cca. 5 minute, pana se ingroase sosul. Se serveste fierbinte cu...
Avocado se taie transversal, se rasuceste si se despart cele doua jumatati ( vezi procedeul aici: http://www.bucataras.ro/articole/cum-se-curata-un-avocado-28456.html) Miti multumesc ptr. informare :-* Se curata usturoiul, se pune in mojar, unde se sfarma cu ptuina sare si ulei de masline,...
Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, stafidele, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se...
Linte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune lintea strecurata, se adauga cca. 2 litri de apa rece...
Varza se taie fiedeluta, se amesteca cu ulei si sare, apoi se pune la calit intr-un ceaun sau un vas de inox cu fundul gros, cca. 30 de minute, la foc mic, amestecandu-se continuu ptr a nu se prinde de fundul vasului. La final se asezoneaza de sare, piper si verdeta tocata marunt. Se serveste ca...
Se curata toate legumele, se spala, se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute. La final se adauga usturoiul tocat marunt, sosul de soia si vinul, lasandu-se la copt/prajit...
Prazul se curata, se spala se taie rondele si se pune la inabusit cu putin ulei de palmier si apa. Intre timp maslinele, se dau intr-un clocot, in putina apa. Cand s-a inmuiat prazul se adauga, maslinele strecurate, rosiile si vinul. Se asezoneaza cu mirodenii, si se lasa la fiert cca. 20 de...
Prazul se curata, se taie rondele si se pune la inabusit in putin ulei de palmier si apa. Se adauga mazarea si morcovul taiat bucatale, se aduga apa cat sa acopere amestecul de legume. Se asezoneaza de sare, piper, boia si marar, lasandu-se la feirt la foc mic cca. 20 de minute, necoperit. Se...
Ceapa se curata se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei si apa. Ciupercile se curata, se toaca fideluta si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu-se la fiert, acoperit cca. 10 minute, apoi se adauga orezul si apa, lasandu-se la fiert acoperit cca. 20 de minute la foc. La sfarsit...
Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert bine, se paseaza sau se blend-uiesc;). Se asezoneaza de sare si piper. Supica se serveste fierbinte cu perle aurii....
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce...
Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce...
Fasolea se alege si se pune in apa rece, de seara pana dimineata. Se scurge de apa si se pune la fiert, in oala cu presiune, impreuna cu ceapa si morcovii, cca. 30 de minute, asezonata de sare, boia, cimbru, roamarin si foaia de dafin.
Se serveste simpla sau acompaniata de carnati afumati si...
Ciupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste ciuperci. Se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper, boia, curry si piper. Se transfera...
Se alege si spala orezul daca e nevoie. Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, orezul si apa. Se asezoneaza de sare, boia si piper. Se introduce in cuptor la foc mediu, cca. 30 de minute, pana se umfla orezul. Se poate consuma ca atare sau ca si garnitura.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Intr-un vas wok se pune la calit ceapa si usturoiul, in putina apa si ulei. Intre timp ciupercile se curata si se taie julien, apoi se adauga la amestecul de ceapa, se asezoneza de sare si boia. Se lasa sa fiarba acoperit cca. 15 minute. Se...
Ceapa, usturoiul si ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. Intr/un vas Wok, se pun la calit ceapa si usturoiul in putin ulei si apa. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile si mararul. Se asezoneaza de sare, piper si boia, apoi se adauga un pahar de apa si unul de vin si se lasa la...
Ciupercile se curata si se spala. Se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare aromata. Se incinge gratarul, sau in cazul meu tigaia Doubleta, se frig ciupercile cca. 10 minute, pe fiecare parte. Se servesc fierbinti cu mujdei de usturoi sau muraturi. Simplu si gustos!
Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da...
Intr/un vas se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, praful de cacao si zaharul. Se adauga esentele, faina, nuca macinata si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament se rastoarna compozitia de mai sus, se presara fructele confiate si se da...
Varza se curata de frunzele vestejite si se taie fideluta cu rindeaua sau robotul de bucatarie! Atentie, nu se freaca varza cu sare!!!
Intr-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la incins, se adauga varza fideluta si se lasa la calit la foc mic, pana se aureste, atentie se...
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce. Se adauga 500 ml apa. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit....
Fasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de...
Orezul se alege, se spala si se pune la fiert in 1,5 l de apa cu putina sare. Se adauga la orez, ceapa intreaga, curata, verdeata tocata marunt si morcovii curatati si dati pe razatoare. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Dupa ce s-a fiert orezul, se scoate ceapa. Intre timp legumele asiatice se...
Ciuperci cu spanac și soia
Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda și spanacul se curăță, se toacă...
Urzici albe de post
Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt. Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu...
Clatite cu cacao , piersici si merisoare
Se amestecă energic băutura de soia, apa minerală, făina, pudra de cacao şi puţină sare. Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă băutură de soia. Se unge tigaia antiaderentă (în cazul meu Tefal!), apoi se prăjesc clătitele una câte una,...
SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Tocanita de ciuperci
Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute, la foc mediu, pana se inmoaie ardeiul. Intre timp se curata ciupercile, se despart de codite si se lasa...
Mancare de praz cu bucatele de soia
Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la dinstiut cu ulei de masline si putina apa, cca 10 minute la foc mic, acoperit. Cuburile de soia...
Ghiveci de iarna
Legumele se curata, se toaca grosier, se asezoneaza de sare, piper si se calesc in putin ulei. Se adauga cca. 500 ml apa, se lasa la fiert, cca. 25 de minute. Spre final se adauga si sosul de rosii, amidonul si se mai lasa la fiert cca. 5 minute, pana se ingroase sosul. Se serveste fierbinte cu...
Pasta de avocado
Avocado se taie transversal, se rasuceste si se despart cele doua jumatati ( vezi procedeul aici: http://www.bucataras.ro/articole/cum-se-curata-un-avocado-28456.html) Miti multumesc ptr. informare :-* Se curata usturoiul, se pune in mojar, unde se sfarma cu ptuina sare si ulei de masline,...
Placinta cu mere, stafide si nuci
Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, stafidele, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se...
Ciorba de linte
Linte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune lintea strecurata, se adauga cca. 2 litri de apa rece...
Varza dulce calita
Varza se taie fiedeluta, se amesteca cu ulei si sare, apoi se pune la calit intr-un ceaun sau un vas de inox cu fundul gros, cca. 30 de minute, la foc mic, amestecandu-se continuu ptr a nu se prinde de fundul vasului. La final se asezoneaza de sare, piper si verdeta tocata marunt. Se serveste ca...
Legume la Actifry
Se curata toate legumele, se spala, se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute. La final se adauga usturoiul tocat marunt, sosul de soia si vinul, lasandu-se la copt/prajit...
Mancare de praz cu masline
Prazul se curata, se spala se taie rondele si se pune la inabusit cu putin ulei de palmier si apa. Intre timp maslinele, se dau intr-un clocot, in putina apa. Cand s-a inmuiat prazul se adauga, maslinele strecurate, rosiile si vinul. Se asezoneaza cu mirodenii, si se lasa la fiert cca. 20 de...
Mazare, praz si morcovi
Prazul se curata, se taie rondele si se pune la inabusit in putin ulei de palmier si apa. Se adauga mazarea si morcovul taiat bucatale, se aduga apa cat sa acopere amestecul de legume. Se asezoneaza de sare, piper, boia si marar, lasandu-se la feirt la foc mic cca. 20 de minute, necoperit. Se...
Orez cu pleutorus si capere
Ceapa se curata se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei si apa. Ciupercile se curata, se toaca fideluta si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu-se la fiert, acoperit cca. 10 minute, apoi se adauga orezul si apa, lasandu-se la fiert acoperit cca. 20 de minute la foc. La sfarsit...
Supa crema de legume cu perle aurii
Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert bine, se paseaza sau se blend-uiesc;). Se asezoneaza de sare si piper. Supica se serveste fierbinte cu perle aurii....
Cartofi cu ierburi aromatice si usturoi
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, (eu am probat noua achizitie, tava cu strat de ceramica;) ), se stropesc cu ulei, se presara mirodeniile si sarea, si se introduc in cuptorul preincins, la cca. 180 grade neacoperit, cca. 15 minute. Dupa ce...
Legume ca la Arnota
Legumele se curata si se taie felii. Prima oara se coace ceapa pe gratar, apoi se pune intr-o tava. Vinetele se taie in doua se presara sare si se lasa la odihna. Dovleceii se taie felii pe lung si se prajesc, apoi se scot in tava peste ceapa. Urmeaza ardeii curatati si taiati julien. Dupa ce...
Iahnie de fasole
Fasolea se alege si se pune in apa rece, de seara pana dimineata. Se scurge de apa si se pune la fiert, in oala cu presiune, impreuna cu ceapa si morcovii, cca. 30 de minute, asezonata de sare, boia, cimbru, roamarin si foaia de dafin. Se serveste simpla sau acompaniata de carnati afumati si...
Orez cu ciuperci pleutorus
Ciupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste ciuperci. Se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper, boia, curry si piper. Se transfera...
Pilaf cu legume la cuptor
Se alege si spala orezul daca e nevoie. Intr-un vas termorezistent se pun legumele congelate, orezul si apa. Se asezoneaza de sare, boia si piper. Se introduce in cuptor la foc mediu, cca. 30 de minute, pana se umfla orezul. Se poate consuma ca atare sau ca si garnitura.
Garnitura de ciuperci
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-un vas wok se pune la calit ceapa si usturoiul, in putina apa si ulei. Intre timp ciupercile se curata si se taie julien, apoi se adauga la amestecul de ceapa, se asezoneza de sare si boia. Se lasa sa fiarba acoperit cca. 15 minute. Se...
Tocanita cu ciuperci pleutorus
Ceapa, usturoiul si ciupercile se curata, se spala si se taie marunt. Intr/un vas Wok, se pun la calit ceapa si usturoiul in putin ulei si apa. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile si mararul. Se asezoneaza de sare, piper si boia, apoi se adauga un pahar de apa si unul de vin si se lasa la...
Pleutorus la gratar
Ciupercile se curata si se spala. Se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare aromata. Se incinge gratarul, sau in cazul meu tigaia Doubleta, se frig ciupercile cca. 10 minute, pe fiecare parte. Se servesc fierbinti cu mujdei de usturoi sau muraturi. Simplu si gustos!
Urzici "albe" cu usturoi
Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da...
Negresa cu fructe tropicale!
Intr/un vas se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, praful de cacao si zaharul. Se adauga esentele, faina, nuca macinata si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament se rastoarna compozitia de mai sus, se presara fructele confiate si se da...
Taitei cu varza
Varza se curata de frunzele vestejite si se taie fideluta cu rindeaua sau robotul de bucatarie! Atentie, nu se freaca varza cu sare!!! Intr-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la incins, se adauga varza fideluta si se lasa la calit la foc mic, pana se aureste, atentie se...
Mancarica de ciuperci cu cus-cus
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce. Se adauga 500 ml apa. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit....
Fasole batuta
Fasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de...
Orez cu legume asiatice si sos de soia!
Orezul se alege, se spala si se pune la fiert in 1,5 l de apa cu putina sare. Se adauga la orez, ceapa intreaga, curata, verdeata tocata marunt si morcovii curatati si dati pe razatoare. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Dupa ce s-a fiert orezul, se scoate ceapa. Intre timp legumele asiatice se...