Urzici albe de post

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Mar 2013 | 5062 vizualizari

 

O mâncărică specifică începutului primăverii!

 

INGREDIENTE

  • urzici 1000 g,
  • băutură din soia 300 ml,
  • făină albă de grâu 3 linguri,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline aromat cu usturoi,
  • leurdă 1 legătură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici albe de post:

Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt.

Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu usturoi, apoi se adaugă urzicile tocate mărunt și se poșează cca. 5 minute la foc mic. Făina se desface cu laptele de soia, se adaugă peste amestecul de urzici, se asezonează de sare. piper și se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mic, până se îngroașa făina.

Se servește fierbinte cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici albe de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata