Ciuperci cu spanac și soia

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 5474 vizualizari

 

O mâncărică super sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon cca. 500 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • spanac proaspăt cca, 250 g,
  • mărar verde 1 legătură,
  • cubulețe de soia Inedit,
  • cimbru,
  • bulion cca. 300 ml,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu spanac și soia:

Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda  și spanacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puțin ulei de măsline cu apă. Ciupercile curățate și tocate se adaugă la amestecul verdețuri și se lasă la fiert cca. 15  minute, semiacoperit. După ce au fiert ciupercuțele, se adaugă cubulețele de soia, se asezonează de sare, piper, se adaugă bulionul și se lasă la fiert neacoperit cca. 10 minute. La final se presară mărarul tocat mărunt.

Se servește fierbinte ca atare sau cu garnitură de cuș-cuș.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu spanac și soia" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia