O placinta savuroasa de toamna. Numai buna in zilele de post! ;)
Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, stafidele, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung foile de placinta cu margarina topita, cca. jumatate din ele, se pune compozitia de mere si stafide, se presara miez de nuca maruntit, si coapt putin. Se acopera cu restul de foi, unse intre ele cu margarina. Se taie patratele, inainte de a se pune la cuptor, se unge cu margarina si se preasara zahar vanilinat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 20 de minute la foc mediu. Zaharul praf se pudreaza, peste placinta doar cand aceasta s-a racit.