Tocanita de ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Dec 2012 | 6299 vizualizari

 

O mancarica super satioasa!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon 1000 g,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • ardei gras 2 bucati,
  • zacusca 400 g,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce/iute,
  • cimbru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute,  la foc mediu, pana se inmoaie ardeiul. Intre timp se curata ciupercile, se despart de codite si se lasa intregi, apoi se adauga la amestecul de ceapa. Se completeaza cu vin si zacusca, se asezoneaza de sare, piper, boia si cimbru, apoi se lasa la fiert la foc mic, acoperit cca. 15 minute, pana ce gusturile se imprietenesc;). Tocanita se poate consuma ca atare sau alaturi de piure de cartofi, mamaliguta, orez, paste fainoase ori in cazul nostru spaghete negre. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii