Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete / Dulciuri

Prajitura casei Panacris

In Prajituri la 27 Oct 2012

Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de...

Dulceata din catina Panacris

In Dulceata / Gem la 27 Oct 2012

Zaharul se pune la fiert cu apa. Intre timp lamaia se spala bine si se taie cubulete. Dupa ce s=a topit zaharul, se adauga cubuletele de lamaie , se lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se adauga pasta de catina, lasandu-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute. La finalul fierberii, se adauga...

Guguluf cu iaurt, zmeura si stafide

In Prajituri la 25 Oct 2012

Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat si margarina moale. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga la amestecul de oua, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. La final se adauga stafidele, zmeura si ciocolata rasa, amestecand usor. Se toarna...

Rapsodie de toamna

In Prajituri la 20 Oct 2012

Maricica a somat si asa ca am pus-o la treaba. Se pun ingredientele, in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr....

Sirop de catina

In Sirop / Compot la 8 Oct 2012

Pasta de catina, (eu am achizitionat-o de curand de pe site/ul www. fructenaturale.ro), se amesteca energic cu mierea si tinctura de propolis. Se pune in sticle de culoare inchisa si se tin la frigider. Se ia cate un paharel de amestec de catina, dimineata pe stomacul gol. Mai multe informatii...

Prajitura cu rahat si ciocolata

In Prajituri la 8 Oct 2012

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga uleiul, laptele amestecandu-se usor pana se incorporeaza totul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt, peste  crema obtinuta mai sus,  adaugandu-se zeama si coaja de lamaie,...

Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!

In Dulceata / Gem la 7 Oct 2012

De regula se iau  macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email,  se acopera cu apa , punandu-se la fiert, pana se obtine o pasta consistenta, dupa care se trec printr-o...

Peltea de must

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2012

Mustul se pune la fiert, impreuna cu zaharul, la foc mediu cca. 60  deminute, pana scade la jumatate, cantitatea de lichid. La final se adauga bucati de scortisoara si cateva cuisoare ptr aroma. Se toarna fierbinte in borcane curate, se inchid ermetic si se pun la dunts uscat, pana a doua...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Dulciuri la 23 Sep 2012

Tiramisu reţetă cu frisca Se pregateste cafeaua espresso, adaugandu-se, 2 lingurite de cafea instant, esenta de migdale si portocale. Branzica mascarpone se amesteca energic cu zaharul pudra, galbenusurile de oua si frisca. Intr/un vas se pune un strat de crema, apoi piscoturile trecute,...

Briose cu cacao

In Dulciuri la 22 Sep 2012

 Faina se amesteca cu zaharul, praful de cacao si praful de copt. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca usor pana se incorporeza toate ingredientele. Se aseaza cate o lingura din aluat in forma de briose, punandu-se apoi la cuptor 20 de minute la foc potrivit. Se scoate tava  si se mai...

Tiramisu reţetă adaptata

In Dulciuri la 15 Sep 2012

Tiramisu reţetă adaptata Se prepara cafeaua la ibric, se strecoara intr/un vas larg, se adauga 1 lingura de cafea instant si esenta de migdale, apoi se lasa la racit. Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si ciocolata rasa. Piscoturile se trec rapid prin amestecul de cafea, racit,...

Prajitort cu piersici si bezea

In Prajituri la 9 Sep 2012

Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul...

Crumble Panacris

In Prajituri la 30 Aug 2012

Prunele se curata de samburi, se pun intr/o tava termorezistenta, se adauga fructele din compotul tropical mix cu putina zeama si esenta de porticale, presarandu/se scortisoara peste toate fructele. Fulgii de ovaz, multumesc Ruxy de pont, se dau prin masina de macinat cafea, ca sa se marunteasca,...

Cosulete delicioase

In Prajituri la 29 Aug 2012

Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pune cate o lingurita de budinca, in cosulet si se orneaza cu fructe din compot. Intre timp se prepara gelatina transparenta cu zeama de la compot, conform indicatiilor, iar dupa ce s-a racorit se toarna peste fructele din cosulete....

Gomboti cu prune ca la Mama

In Dulciuri la 23 Aug 2012

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala de cartofi. Apoi se adauga ouale, faina si grisul, farmantanadu-se pana se obtine un aluat omogen si...

Prajitura cu prune Panacris

In Prajituri la 21 Aug 2012

Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 16 Aug 2012

Afinele se aduna de pe munte, cu un pieptene special, se spala in apa de izvor, se curata de impuritati si se duc acasa (sau la gazda dupa modelul nostru). Se cumpara de la magazin  2,5 kg. de zahar si se lasa peste noapte la rece. Dimineata pe racoare se pun afinele la fiert la foc...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 5 Aug 2012

Laptele, zaharul si zaharul vanilinat se pun la fiert in oala de lapte, cea cu pereti dubli, intre timp ouale se bat, atat cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile, se adauga in laptele fierbinte, in fir subtire, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Intre timp se pune...

Tarta cu afine

In Prajituri la 27 Iul 2012

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu 300 g de zahăr, 1 plic de  zahăr vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai...

Pateuri cu Nutella

In Dulciuri la 22 Iul 2012

Foietajul se lasa la dezghetat, se taie patratele, se pune in mijlocul fiecarei patratele cate o lingurita de crema. Se inchide usor, pateul si se pune intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se coace la foc tare cca. 15 minute. Atentie, cand le inchideti, apasati mai tare pe margini, eu...

Prajitura cu caise caramelizate

In Prajituri la 12 Iul 2012

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor. Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie....

Desert Ciocolatos

In Prajituri la 7 Iul 2012

Biscuitii se toaca marunt in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit, dulceata de caspuni si esenta de butter/vanilie. Dupa ce se incorporeaza ingredientele, se aseaza blatul obtinut,  intr/o forma cu peretii detasabili, apoi se da la rece cca. 20 de minute. Intre timp branza mascarpone,...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 27 Iun 2012

Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate ori e nevoie. Intre timp se sparg samburii de caise, cu ajutorul unei menghine. Intr-un vas mic se...

Prajitura marmorata cu visine

In Prajituri la 27 Iun 2012

Ouale se bat energic cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga laptele usor si se amesteca pana se inglobeaza. Apoi se pune uleiul lingura cu lingura, amestecandu-se energic. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie, se adauga cate putin pana se omogenizeaza amestecul....

Negresa cu fructe de litchi

In Prajituri la 10 Iun 2012

Ouale se bat energic, un praf de sare,  zaharul, zaharul vanilat, laptele, margarina topita si coaja de lamaie. Faina, se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se combina cele doua compozitii, pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul, in tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara...

Chec clasic

In Prajituri la 8 Iun 2012

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se...

Dulceata de capsuni reteta a la Dr Oetker

In Dulceata / Gem la 4 Iun 2012

Dulceata de capsuni reteta Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la fiert la foc mare. Dupa ce clocoteste, se ia oala de pe foc, se adauga rstul de zahar si sarea de...

Sirop din muguri de brad, varianta la cald

In Sirop / Compot la 4 Iun 2012

Mugurii de brad, se spala, se curata  de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure,...

Foi Lica umplute cu crema Panacris

In Prajituri la 3 Iun 2012

Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale, cacaua, zaharul vanilinat, nuca de cocos si budinca rece, amestecandu/se pana se omogenizeaza toate...

Sirop de cirese

In Sirop / Compot la 30 Mai 2012

Cireşele se pun la fiert la foc mic, cu apa, fără zahăr, se spumează de câte ori e nevoie, cca. 60 de minute. După ce au fiert bine, se strecoară şi se pasează pulpa de cireşe. Pasta obţinută se pune la din nou la fiert cu zahărul cca. 2 ore, la foc mic. După ce s-a...

Afisate 271 - 300 din 369 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]