Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 19 Iul 2010 | 17640 vizualizari

 

Eu nu folosesc la conservare nici un fel de chimicale. In reteta aceasta fasolea se pastreaza foarte bine, chiar si 2 ani. Atat fasolea, cat si rosiile le am din gradina. Asa sunt sigura ca sunt BIO. Va avertizez ca ingredientele sunt destul de aproximative, caci n-am stat sa cantaresc ce am adunat din gradina :D

 

INGREDIENTE

  • 4 kg fasole
  • 2 l suc de rosii proaspat facut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna:

1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati

2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert

3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila

4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin

5. Pune fasolea in borcane, indesand cat poti de multa

6. Umple borcanele cu suc de rosii si insurubeaza bine capacul

7. Pe fundul unei cratite foarte mari pune un strat de ziare. Pune borcanele inauntru, unul langa altul. Toarna apa cat sa acopere 2/3 din borcane. Acopera borcanele cu un capac mare sau un strat de ziare.

8. Pune cratita la fiert. Fierbe 1 ora din momentul in care apa a inceput sa fiarba

9. Lasa borcanele la racit in cratita pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

lia maria 1

29.07.2010, 17:49

Brandusa multumesc pentru reteta am executat-o la iarna am sa-ti spun cum e la gust bineinteles

Oana 1

30.07.2010, 20:03

Ce bine arata, absolut delicioasa Vreau si euuuu

Panacris 1

10.08.2013, 16:23

Direct la favorite! Acum se prepară!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii