Am vrut sa fac si o placinta cu branza dulce, dar am avut proasta inspiratie sa fac crema inainte de a prepara foile, si m-a prins Robert, care si-a adus aminte de gustul delicios al clatitelor cu crema de branza. Asa ca am renuntat la placinta, si am preparat aluatul ptr clatite cu, conditia ca el sa le prajeasca. Fiind de acord, am purces la treaba ;)
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia incinsa, prajindu-se pe ambele parti. Se scot pe o farfurie intinsa, si se tin acoperite pana se termina toate clatitele de prajit. Ptr crema de branza, se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Clatitele se umplu cu crema de branza, se ruleaza sau impacheteaza ca si un plic dupa gustul fiecaruia. Noi am servit si cu alte umputuri;) (Nutela, pasta de macese sau combinatii intre ele :)) )