Prajitort cu piersici si bezea

de Panacris in Prajituri, 9 Sep 2012 | 2588 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Alina Codrean, din Libertatea ptr femei!

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • zahar tos 2 cani mari,
  • lapte 1 cana mare,
  • ulei 1 cana mare,
  • faina 3 cani,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • coaja de lamaie 1 lingurita,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodata,
  • 8 piersici
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitort cu piersici si bezea:

Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se pune intr-o tava, eu am avut tava ocupata, asa ca l-am pus in forma de tort :D, se pune la copt in cuptorul preincins, acoperit cu o foaie de pergament, cca. 15 minute la foc mediu.

Intre timp se curata piersicile de coaja si se taie in bucati. Dupa ce s-a intarit putin aluatul se pun fructele, deasupra, si se introduce din nou tava la cuptor ptr inca 20-25 de minute.

Intre timp, se bat spuma, albusurile, cu o cana de zahar si un praf de sare. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitortul, se scoate tava din cuptor si se pun albusurile batute. Se da din nou prajitortul, la cuptor, ptr cca. 60 de minute la 150 grade. Prajitortul e gata cand bezeaua de deasupra capata o culoare aramie, iar inauntru e alba.

Se lasa la racit in forma, se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitort cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici, iaurt si frisca