Prajitort cu piersici si bezea

de Panacris in Prajituri, 9 Sep 2012 | 2633 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa Alina Codrean, din Libertatea ptr femei!

 

INGREDIENTE

  • oua 5 bucati,
  • zahar tos 2 cani mari,
  • lapte 1 cana mare,
  • ulei 1 cana mare,
  • faina 3 cani,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • coaja de lamaie 1 lingurita,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodata,
  • 8 piersici
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitort cu piersici si bezea:

Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se pune intr-o tava, eu am avut tava ocupata, asa ca l-am pus in forma de tort :D, se pune la copt in cuptorul preincins, acoperit cu o foaie de pergament, cca. 15 minute la foc mediu.

Intre timp se curata piersicile de coaja si se taie in bucati. Dupa ce s-a intarit putin aluatul se pun fructele, deasupra, si se introduce din nou tava la cuptor ptr inca 20-25 de minute.

Intre timp, se bat spuma, albusurile, cu o cana de zahar si un praf de sare. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitortul, se scoate tava din cuptor si se pun albusurile batute. Se da din nou prajitortul, la cuptor, ptr cca. 60 de minute la 150 grade. Prajitortul e gata cand bezeaua de deasupra capata o culoare aramie, iar inauntru e alba.

Se lasa la racit in forma, se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitort cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici, iaurt si frisca