O reteta adaptata dupa Alina Codrean, din Libertatea ptr femei!
Galbenusurile se amesteca cu o cana de zahar , zaharul vanilinat si un praf de sare, energic pana devine cremos. Apoi se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaieamestecand mereu. La final se cerne faina impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se pune intr-o tava, eu am avut tava ocupata, asa ca l-am pus in forma de tort :D, se pune la copt in cuptorul preincins, acoperit cu o foaie de pergament, cca. 15 minute la foc mediu.
Intre timp se curata piersicile de coaja si se taie in bucati. Dupa ce s-a intarit putin aluatul se pun fructele, deasupra, si se introduce din nou tava la cuptor ptr inca 20-25 de minute.
Intre timp, se bat spuma, albusurile, cu o cana de zahar si un praf de sare. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitortul, se scoate tava din cuptor si se pun albusurile batute. Se da din nou prajitortul, la cuptor, ptr cca. 60 de minute la 150 grade. Prajitortul e gata cand bezeaua de deasupra capata o culoare aramie, iar inauntru e alba.
Se lasa la racit in forma, se taie a doua zi.