Azi am intrebat zmeii ce prajitura sa fac, si mi-au spus prajitura aia cu cacao, dulceata si ou batut deasupra. Zis si facut!
Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, punandu-se la copt, in cuptorul preincins, cca 40 de minute la foc mediu.
Dupa ce praijitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pasta de macese ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html) Albusurile ramase se bat cu 6 linguri cu zahar si un plic de zahar vanilinat pe baie de aburi. Dupa ce s-a obtinut spuma, se toarna peste prajitura.
Se presara cu ornamente de ciocolata si se serveste a doua zi!
1
ornamentele de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata rasa sau cacao;
2
untul se poate inlcoui cu margarina;
3
pasta de macese se poate inlocui cu un gem dulce-acrisor.