Prajitura casei Panacris

de Panacris in Prajituri, 27 Oct 2012 | 18314 vizualizari

 

Azi am intrebat zmeii ce prajitura sa fac, si mi-au spus prajitura aia cu cacao, dulceata si ou batut deasupra. Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • oua 4 bucati,
  • unt 200 g,
  • zahar tos 6 linguri cu varf ( plus inca 6 linguri ptr glazura),
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • lapte 100 ml,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • cacao 2 linguri
  • faina alba de garu 6 linguri cu varf
  • pasta de macese 1 borcan
  • ornamente de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura casei Panacris:

Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, punandu-se la copt, in cuptorul preincins, cca 40 de minute la foc mediu.

Dupa ce praijitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pasta de macese ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html) Albusurile ramase se bat cu 6 linguri cu zahar si un plic de zahar vanilinat pe baie de aburi. Dupa ce s-a obtinut spuma, se toarna peste prajitura.

Se presara cu ornamente de ciocolata si se serveste a doua zi!

TIPS-URI

1

ornamentele de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata rasa sau cacao;

2

untul se poate inlcoui cu margarina;

3

pasta de macese se poate inlocui cu un gem dulce-acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura casei Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise