O tarta delicioasa de sezon!:) Simpla si gustoasa!:)
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu 300 g de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.
Între timp afinele se curata si se amesteca cu 100 g de zahar tos.
După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se pun afinele scurse de zeama lasata.
Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge prajitura cu oul rămas, se presară 1 plic de zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.
După ce s-a copt si s/a racit, se presară zahăr pudra din belşug.