nico15

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.04.2010

RETETE432
PRIETENI109
Retete / Dulciuri

Negresa a la Alina

In Prajituri la 14 Mar 2012

Se ia o cratita in care se vor pune urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, laptele si cele patru linguri de cacao si se lasa sa fiarba, se va da in vreo trei clocote dupa care se va lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se ia din sosul de ciocolata aproximativ 15 linguri si mai adaugam inca 2...

Placinta cu mere( aluat cu amoniac)

In Prajituri la 25 Dec 2011

Merele se spala, dupa aceea se rad, pentru a nu oxida si asi schimba culoarea, se stoarce zeama de lamaie peste si se vor cali in tigaie in putin unt, se va adauga peste zaharul, scortisoara cand sunt gata se dau in asteptare. Ne vom ocupa de aluat, se amesteca toate ingredientele si se va adauga...

Briose cu banana si ciocolata

In Prajituri la 25 Dec 2011

Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam ciocolata pe care in prealabil au rupt-o in bucati mai mici sau am ras-o pe razatoare, de asemeni adaugam si...

Cheesecake cu rodie

In Prajituri la 4 Dec 2011

Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii noastre. Vom lua o forma rotunda de metal cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm si vom pune hartie de...

Prajitura usoara cu mere

In Prajituri la 24 Oct 2011

Toate se amesteca pur si simplu si se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina.  In timpul coacerii se pregateste glazura care se punea deasupra: Se pun pe foc si cand clocotesc se da la o parte de pe foc si se pune esenta de rom Atentie in ce tava puneti deoarece prajitura...

Tarta Tatin

In Prajituri la 19 Oct 2011

Se curata merele de coaja, si se taie mai mare in sferturi sau in felii mai subtiri, eu am ales varianta a doua. Dupa ce am feliat merele le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Intr-o forma de tarta sau cratita in care doriti sa faceti tarta puneti zaharul sa se caramelizeze, mare...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 10 Oct 2011

3 linguri de zahar, se bat bine spuma ca pentru bezea. Se bate f. bine si la viteza mare, dupa ce spuma sta bat se adauga galbenusurile si se amesteca iarasi. La sfarsit se adauga si 3 linguri de faina rase, se va amesteca cu mana sau cu mixerul la viteza foarte mica. Pandispanul clasic=...

Crème brulee sau o alta adaptare a cremei de zahar ars

In Dulciuri la 5 Sep 2011

Laptele se amesteca cu ouale si cu 80 de grame de zahar, se amesteca bine si se lasa un pic in asteptare, caramelizam 150 de grame de zahar intr-o tigaie cand observam ca este aproape gata si a prins acea culoare ca de chihlimbar(maron-roscat) adaugam si mierea si am sa va spun de ce, ulterior...

Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei

In Prajituri la 3 Sep 2011

Se sfarama biscuiti si se vor pune in robotul de bucatarie peste care se adauga untul cubulete si se vor amesteca si sfarama la robot. Rezulta o compozitie omogena pe care va trebui sa o punem intr-o forma de tarta cu fundul mobil, presam bine, eu am uns un pic fundul tavii si am presarat un praf...

Sufle de ciocolata

In Prajituri la 31 Aug 2011

Pentru a se topi mai repede ciocolata se rade se va adauga zaharul, se adauga si smantana lichida si untul si se vor topi la bain-marie, se amesteca si va rezulta o crema, dupa care se va de pe foc si se lasa cateva minute sa se tempereze. Dupa aceea se vor adauga galbenusurile si se vor...

Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

In Dulciuri la 20 Aug 2011

Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul,   mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se...

Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon

In Dulciuri la 17 Aug 2011

Preparare Frigarui cu fructe asortate si sos Sabayon Fructele se taie in cubulete potrivite, se alterneaza pe batele de frigarui dupa cum va place, cand frigaruile sunt gata procedam in felul urmator: intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca, adaugam zaharul brun si il lasam sa...

Panna Cotta

In Dulciuri la 17 Aug 2011

Preparare reteta de Panna Cotta : Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul. Separat intr-un vas punem...

Banana in foietaj (pentru 2 portii)

In Dulciuri la 3 Iul 2011

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma...

“Para Coquet”

In Prajituri la 30 Apr 2011

  Se decojesc perele. Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.  Intr-o tigaie caramelizam  4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege...

Placinta cu branza a la Nico

In Prajituri la 26 Mar 2011

 Se mixeaza toate ingredientele, mai putin albusurile care se vor bate spuma si se vor agauga la sfarsit peste restul compozitiei, amestecandu-se cu mare grija. Se-ntinde blatul in tava de la aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei dupa care se va adauga compozitia. Se adauga coaja...

Dulceata de gutui a la Nico

In Dulceata / Gem la 20 Feb 2011

 Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoare se stropesc cu zeama de lamaie sa nu isi schimbe culoarea, Separat se pune pe foc intr-o cratita mai mare si mai adanca, zaharul cu apa se pun pe foc, pentru a se topi zaharul. Cand acesta este topit se adauga si gutuile rase si se...

Mere in foietaj

In Dulciuri la 11 Ian 2011

Se curata merele de coaja, si se scoate miezul marului. In locul ramas liber se va pune o lingurita de zahar, o lingurita de gem, putin ro, migdale pisate si scortisoara. Separat se pune untul la topit. Se va lua cate o foaie de placinta care se va unge cu untul topit, vom aseza 3 foi de placinta...

Galusti Cu prune

In Dulciuri la 12 Dec 2010

Se pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se taie bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie. Se adauga 3-4 oua si faina treptat, aluatul...

Placinta cu branza si stafide "Profa”

In Dulciuri la 12 Dec 2010

Se trece la pregatirea aluatului, prima etapa: se cerne faina, dupa care se trece la etapa a doua pregatirea compozitiei :si se adauga jumatate din cantitate, se face o mica fantana in mijloc, se pune drojdia de bere care se sfarama si se pun 2-3 linguri de apa calda, ca sa se dilueze, o lingura...

Tiramisu reţetă rapida

In Prajituri la 5 Dec 2010

Tiramisu reţetă rapida Ouale, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand se obtine consistenta dorita daca nu este suficient de dulce se mai pun 2 lingurite de zahar pudra. Piscoturile se inmoaie in nessul pregatit cu rom si apa calda; nu...

Clatite "Punguta cu doi bani"

In Dulciuri la 8 Noi 2010

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se pune unt ori ulei, daca se pune ulei, excesul se scurge, se pune compozitia de clatite, se coace pe ambele...

Pepene galben umplut cu fructe si inghetata

In Dulciuri la 7 Noi 2010

Mod de preparare: Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite, cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete...

Tort de mere - Maria

In Torturi la 7 Noi 2010

 Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Se pun in cratita deja pregatita, dupa cum urmeaza, merele se vor umple cu diverse dulceturi, eu am pus cate o lingurita de dulceata de visine, de caise si de...

Placinta cu branza si stafide

In Dulciuri la 7 Noi 2010

  Se pune branza de vaci intr-un castron, se pune zaharul, se amesteca bine, dupa care se adauga ouale continuandu-se amestecarea compozitiei se adauga un praf de sare si stafidele, se gusta compozitia daca se constata ca nu este suficient de dulce se mai adauga zahar. Se ia pachetul...

Tarta Happy Valentine’s Day

In Prajituri la 7 Noi 2010

  Se face aluatul :se amesteca faina cu untul si un praf de sare, dupa ce se omogenizeaza inredientele, se face ca un bulgaras se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider 30 minute. Se va trece la pregatirea umpluturii, se pune praful de budinca dupa care se pune 100-150...

Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze

In Dulciuri la 6 Noi 2010

Se cerne faina, peste se adauga untul, se stinge praful de copt cu otet si se adauga si acesta, se adauga zaharul vanilat si cantitatea de zahar si se framanta se pune si un praf de sare, se adauga smantana, si se trece la framantat. Dupa ce se framanta bine ca toate ingredientele sa fie...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 6 Noi 2010

Reteta de preparare a papanasilor Mod de preparare: Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit. Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge...

Prajitura din Yuca

In Dulciuri la 6 Noi 2010

Se ia o radacina de yuca, se curata ca in imaginile alaturate, se taie in bucati mai maricele si se pune la fiert in apa cu un pic de sare, se lasa aproximativ 20 de minute si se incearca, nu trebuie sa fie foarte fiarta ci trebuie sa fie lasata un pic mai tare pentru a se putea rade pe...

Gogosi

In Dulciuri la 5 Noi 2010

Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca. Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune...

Afisate 31 - 60 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2017

Enchilada cu carne de pui

publicat la 07.08.2017

Tacos de peste

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]