Gogosi

de nico15 in Dulciuri, 5 Noi 2010 | 4597 vizualizari

 

Simplu dar asa de bun

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie de bere1 cana de lapte2 oua200-250 g de faina100 ml de ulei100 g zahar700 ml de ulei200 zahar pudra3-4 pliculete zahar vanilat
Portii: 27
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca.

Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat(coca), aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul.
Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 10 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in baie de ulei. Dupa coacere se pudreaza si se servesc.

Mi-au iesit din aceasta compozitie 27 de gogosi.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

Se lasa sa creasca aluatul, dupa ce se taie gogosile se lasa iarasi in asteptare sa mai creasca aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (6)

epurasha2bb 1

06.11.2010, 18:52

vanilla 1

09.11.2010, 16:40

YUM

nico15 1

11.11.2010, 20:55

Sunteti invitatele meleeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea