Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon

de nico15 in Dulciuri, 17 Aug 2011 | 4700 vizualizari

 

Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon, de vis!

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 2 kiwi
  • 2 grepfruit
  • 2 nectarine
  • 2 mandarine  
  • 2 oua
  • 100 g de stafide
  • 50 ml de cognac
  • 4 linguri de vin alb dulce
  • ¼ de pachet de unt
  • 2 pliculete de zahar brun
  • 2 linguri de miere
  • scortisoara
  • menta / vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon:

Preparare Frigarui cu fructe asortate si sos Sabayon

Fructele se taie in cubulete potrivite, se alterneaza pe batele de frigarui dupa cum va place, cand frigaruile sunt gata procedam in felul urmator: intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca, adaugam zaharul brun si il lasam sa se topeasca si adaugam si mierea. Dupa ce toate s-au topit introducem frigaruile si le lasam sa intre caramelul creat pe fiecare parte a frigaruilor, pe acestea le intoarcem pe fiecare parte iar dupa ce sunt facute le scoatem pe hartie absorbanta si trecem la pregatirea sosului Sabayon.

Punem stafidele in cognac si le lasam sa se hidrateze. Separat trecem la prepararea sosului dupa cum urmeaza:intr-un vas punem 2 galbenusuri de ou cu doua linguri de zahar si incepem sa batem cu telul, dupa care vom pune vasul pe bain-marie si vom continua amestecarea pana ce se va crea o compozitie spumoasa, albicioasa adaugam esenta de vanilie cateva picaturi si cele 4 linguri de vin alb dulce se continua baterea la bain-marie inca 7-8 minute pana ce sosul va fi legat.

Aranjam farfuria cu cate 2 frigarui la portie sau aranjam un platou si fiecare se serveste dupa pofta inimii ca in imaginea alaturata adaugam pe sos si stafidele hidratate, ornam cu menta si cu un praf de scortisoara si putem servi.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

vinul sa fie alb si dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat