Ingrediente pentru 4 portii de panna cotta:
Preparare reteta de Panna Cotta:
Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul.
Separat intr-un vas punem gelatina sa o hidratam cateva minute, dupa care luam putin lapte si punem gelatina punand-o pentru cateva secunde pe foc maxim 20 de secunde la foc mic, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se tempereze aproximativ 20 de minute dupa care se adauga peste lapte si smantana dulce se amesteca.
Se trece la umplerea formelor, numai dupa ce aceasta s-a racit. Se umplu formele si se dau la frigider aproximativ 1:30 Se incearca daca este gata.
Eu am servit panna cotta cu un dressing de zmeura. Am blenduit zmeura si am adaugat un pic de sirop de zmeura din comert. Daca vi se pare foarte dulce adaugati putina zeama de lamaie.
Pofta Buna
1
timpul de pregatire este minim, dar timpul de asteptare pana isi face gelatina efectul dureaza destul de mult, asa ca rabdare.