Pentru a se topi mai repede ciocolata se rade se va adauga zaharul, se adauga si smantana lichida si untul si se vor topi la bain-marie, se amesteca si va rezulta o crema, dupa care se va de pe foc si se lasa cateva minute sa se tempereze. Dupa aceea se vor adauga galbenusurile si se vor incopora. Separat batem albusurile cu un pic de sare pana sunt batute bine, acestea se vor adauga ultimele in compozitie ca in imaginile alaturate, se amesteca de jos in sus cu o spatula sa se aereze compozitia.
Se pregatesc formele si se va adauga crema rezultata in forme se da la cuptor 30 de minute.
Pentru a face mai incitant sufleul nostru il putem servi cu sos de portocale, punem o tigaie pe foc in care adaugam 1-2 cuburi de unt si putin zarar (1 lingurita) lasam sa se caramelizeze un pic si adaugam feliile de portocale, adaugam zeama de la o mandarina si lichiorul de portocala. Dupa ce sosul este gata il punem in blendar si blendam bine dupa care trecem prin sita(strecuratoare) sosul rezultat.
Sosul de merisoare, vom pune o tigaie pe foc cu 1-2 cubulete de unt, adaugam putin zahar, aproximativ 50 g de meriosoare si o lingura de lichior de visine, dupa ce este gata se blendeaza si acesta.
Scoatem sufleul de la cuptor si vom aranja ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna
1
Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 forme mai marisoare.
2
Sufleurile trebuiesc servite in 90 de secunde altfel se lasa, ale mele s-au lasat deoarece a durat un pic mai mult pana au venit musafirii si le-am servit de aceea ele trebuiesc pregatite in ultimele minute. De aceea nici nu am putut sa sterg formele de sufleu deoarece erau pline ochi dupa care au scazut. Deci aceasta este treaba cu sufleul.