Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Tallarines cu lapte
Se pune laptele la fiert cu putina sare ,cand fierbe se pun tallarinele si se amesteca bine ,se lasa sa fierba la foc mic Cand sant fierte se pune zaharul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se pune vanilia si se ia de pe foc Se servesc (noua pesonal )cu caramel ne plac mai mult Sant...
Vinete pane
Se spala vinetele si se taie feliute nici foarte groase nici subtiri tare Se sareasa si se pipereaza Se dau prin oul batut si amestecat cu faina si apoi se pun in uleiul fierbinte. Se servesc ca aperitiv sau ca garnitura sau cum va place... la un film! Glumeam!
Balmos fals
Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte...
Ciorba de fasole cu costita si paste fainoase
Se curata morcovul,patrujelu,telina si se taie cubulete,apoi se calesc in putin ulei,dupa care se pune ardeiul taiat si el cubulete . Se pune apa peste zarzavaturile calite apoi costita taiat si fasolea(care eu am pus-o de seara la inmuita in apa rece)sare si se lasa sa fierba bine. Cand...
Supa cu galuste de gris
Se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa cu sare. eu o spumez bine, dupa care pun zarzavaturile intregi sau taiete, boabele de piper ,patrunjelul verde si frunze de telina (daca aveti)si se lasa sa fiarba bine. Cand carnea e fiarta se strecoara bine supa si zeama se pune din nou pe foc...
Desert clovn
Se pune 250 ml apa si apoi se ameteca bine cu gelatina praf, dupa care se pune pe aragaz sa dea cateva clocote (vezi instructiunile de pe plic)apoi se toarna in formele dorite si se pune la frigider pt 1-2 ore Dupa ce s-a racit, se scot din formele dorite se aseaza pe un platou si se orneaza...
Cartofi in folie de aluminiu la cuptor
Se spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun pe folia de aliminiu. Se strange bine folia si se aduna bine capetele, apoi se pune in tava...
Pui pe sare in vas roman
Se curata bine puiul si se spala apoi se condimenteaza putin de tot cu sare . Eu am pus si piper si praf de usturoi. Se taie puiul pe piept si se aseaza cu partea de piept in jos pe sare se pune la cuptor pt mai bine de o aoa am pus eu la 150 grade. Se serveste cu mujdei de usturoi si...
Masa voinicului
Se topeste untul apoi se pune carnea sarata si piperat sa se prajeasca ,iar la final se pune pasta de mititei Cartofi se curata si se taie rondele(cum doriti) si se prajesc in ulei Se servesc cu mustar sau de ce nu cu o salata
Haiose rapide cu rahat
Se lasa sa se dezghete putin aluatu pt a se putea lucra mai bine ,apoi se taie patratele se pune cate 1 bucatica de rahat si se impatura in doua Se preseaza bine la capete si se pune in tava la cuptor pentru 15 minute (nu mai mult ca eu le-am rumenit cam mult)la foc foarte mare sa le...
Crenvusti in foetaj
Se cresteaza cremvusti la capete. Foaia de foietaj se taie fasii de 1-1,5 cm si apoi se infasoara in jurul cremvustiului Se ung cu ou batut apoi se presara susan(eu am pus dupa reteta lui rivka,daca nu va place susanul nu punati) si se pun la cuptor pentru 15-20 minute Se servesc atat...
Aperititv -grisine imbracate
De preferat ar fi fost grisinele lungi(eu aici nu prea gasesc foarte rara)arata mult mai bine cu grisine lungi Se ia grisina si se unge bine cu crema de branza pana la jumatatea grisinei ,apoi se infasoara feluita de sunca de jur imprejur unde am pus crema de branza si se aseaza pe un platou...
Tocanita din pipote de curcan
Se curata ceapa si se toaca apoi se caleste in ulei Se pune boiaua de ardei , apoi pipotele curatate si taiate si bucatele de ardei rosu Se lasa sa se calesca putin 4-5 minute apoi se pune 1 cana mare de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit Cand sant fierte se face 2 linguri de faina...
Mujdei de usturoi cu pasta de tomate
Se curata usturoiul se zdrobeste bine apoi se ameteca cu sare si se pune cate putin din ulei pana devine ca o maioneza apoi se pune pasta de tomate si patrunjelu verde tocat e prefetat sotului meu la peste si mie imi place dar am facut si cu nuca
Ciuperci pane
Se curata ciupercile si se scot piciorusele (le puteti cali si faceti altceva cu ele)se spala si se sareaza bine apoi se dau prin faina alba si prin ou Se prajesc in ulei bine incins Simplu usor ,gustos si rapid(cui i plac ciupercile)
Pizza "crocodil"
Se ia blatul de pizza si se pune pasta de tomate ,apoi se pune cacavalul ras mai fin,apoi se aseaza feliutele de jambon (eu am pus fara grasime si taiat foarte fin)apoi ouale fierte si razuite ,ardeiul rosu taiat cubulete,iarasi cascaval ras mai fin si masline negre tocate(daca doriti le puteti...
Prajitura desteapta
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma. Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici...
Gogosi spritate cu iaurt
Se amesteca bine toate impreuna si apoi se coc ,se ia cu lingurita si se pune in ulei foarte bine incins sau se pune in pisto (sprit cum i zic eu) si se fac forme ,eu le tai cu ajutorul unui cutit aluatul e mai moale si nu se poate altfel. Se pudreaza din abundenta cu zahar pudra,sant grozave...
Ciorba aita dreasa cu ou si smantana
Se curata zarzavaturile morcovul,patrujelul si telina(telina eu nu am pus si patrunjel numai jumatate ca nu mai am) usturoiul verde si se toca sau se taie marunt apoi se calesc in putin ulei de masline apoi se pune apa ,sare si delikat(1-2 lingurite)aripile de pui taiate si se lasa sa...
cozonac pane
Se taie feliile de cozonac in doua sa nu fie mari si se pune cate 1 lingurita de lapte pe fiecare feliuta(vor fi mai moi si mai pufoase) ,apoi se da prin ou si se prajeste in ulei fierbinte. La tara mai ramanea si se mai usca prin spaitu(camara)bunici iar bunica sa ne face ca sa-l mancam il...
Salata spaniola cu cruditati
Se taie salata nu foarte marunt,ouale se fierb si se taie in 4 sau mai marunt(eu le tai mai marunt),morcovul se curata si se da prin razuitoarea cea mare la fel si telina radacina,ceapa se taie pestisor iar daca e prea mare se mai taie in 2,sfecla rosie (spanioli folosesc cea din borcan,eu...
Pasta de ciuperci
Se curata ciupercile apoi se toaca marunt si se calesc bine in untul topit pana scade apa ce o lasa ele nu se pune apa deloc,apoi se pune ardeiul rosu tocat si patrunjelul verde si se amesteca bine. Se sareaza si se pipereaza dupa gustul fiecaruia. Spre final cand sunt facute se pune sosul de...
Cartofi cu bacon si ciuperci
Se fierb cartofi ,apoi se zdrobesc cu furculita dar nu foarte tare sa ramana bucatele ,apoi se ameteca cu patrunjel verde. Baconul se prajeste putin apoi se taie cubulete sau invers cum doriti. Ciupercile se curata si se taie bucatele mici apoi se calesc in putin ulei de masline 2-3 linguri...
Clatite cu urda si marar verde
Se pregateste aluatul de caltite din oua ,vanilii ,coaja de lamaie,faina , laptele si putina sare si ulei. Se mixeaza bine sa nu fie cocoloase si apoi se coc. Depinde de tigaie eu nu mai pun in tigaie deloc ulei dacat la prima cand o coc(daca e tigaie de teflon si nu numai ). Din acesta...
Ardei rosu umplut cu pasta de branza
Se taie capacul de la ardei si se curata de samburi Branza se amesteca bine cu untul ,boiaua si resturile de la ardei tocate marunt se face ca o pasta Se umplu ardei si se pun la rece pentru 2 ore apoi se taie feliute si se servesc ca si aperitiv Sant fantastic de buni pentru mai ales...
Cartofi noi cu patrunjel
Se curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune patrunjelu verde si se amesteca (sa nu se zdrobeasca) se servesc ca si garnitura ,.sant grozavi de...
Mujdei de usturoi cu nuca si patrunjel verde
Se zdrobeste usturoiul foarte bine ,apoi se amesteca cu sarea dupa care se pune cate putin ulei ca si la maioneza pana devine ca o crema. se adauga nuca pisata foarte bine si patrunjelul verde dupa care se pune foarte putina apa si se amesteca foarte bine Este o retata de la prietena mea...
Peste dorada pane
Se curata pestele , se taie bucatele se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa 1 ora la rece Se da `pestele prin ou, apoi prin faina si iar prin ou si iar prin faina de doua ori apoi se prajeste in ulei Se poate da prin pesmet si devine mai crocant,. Se serveste cu garnitura de...
Dorada umplut in lacu rosu
Se curata pestele. Apoi se scoate carnea cu mare grija pentru a nu rupe pielea Carnea se fierbe in apa cu putina sare (se curata mai bine de oase), apoi se toaca bine ,dupa care se amesteca cu ceapa si usturoiul tocat si calit putin. Se condimenteaza, se pun ouale, se amesteca bine...
Rulada de pui cu cascaval
Se taie pieptul de pui si se bate putin apoi se pune pe o folie de aluminiu uns cu unt. Se adauga feliile de branza dupa care se pune peste baconul taiat cubulete. Prajim 3 cremvusti, adaugam celor pregatite mai sus si rulam cu grija. Se inveleste bine in folia de aluminiu, se pune in tava...