Dorada umplut in lacu rosu

de nadina73 in Peste, 11 Apr 2010 | 9281 vizualizari

 

nu am cuvinte s-a topit rapid

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati peste dorada
  • 2-cepe potrivite
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 2 oua
  • sare,piper
  • pasta de tomate 1 cutie 400 g
  • ardei rosu 1/2 daca e mare
  • ulie de masline
  • 2-3 linguri sos de soia
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada umplut in lacu rosu:

Se curata pestele. Apoi se scoate carnea cu mare grija pentru a nu rupe pielea

Carnea se fierbe in apa cu putina sare (se curata mai bine de oase), apoi se toaca bine ,dupa care se amesteca cu ceapa si usturoiul tocat si calit putin.

Se condimenteaza, se pun ouale, se amesteca bine apoi se umplu pestii si se coase burta acestora

Se aseaza pestii  intr-o tava unsa cu unt sau ulei si apoi se pune sosul de rosii,care in prealabil l-am facut  astfel: Se pune putin ulei de masline intr-o cratita mica, apoi se pun bucatele de ardei rosu tocat marunt, se lasa 2-3 minute sa se caleasca, dupa care se pune pasta de tomate(eu am pus una mai speciala) si se amesteca bine. Adaugam 2 linguri de sos de soia si 1 canita de apa , se pune peste peste in tava dupa care se da la cuptor pentru 1 ora si mai bine .

Se presara patrunjel verde se serveste cu garnitura si mujdei................o bunatate

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada umplut in lacu rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mariac 1

13.04.2010, 10:17

am mai vazut la tine peste umplut e grozav de bunsi arata tare bine

nadina73 1

14.04.2010, 22:27

da intradevar am mai facut dar nu cu pasta de tomate

adry88 1

18.05.2011, 22:00

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu cartofi aurii noi