foarte buna si gustoasa.................daca e gaina grasa
Se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa cu sare. eu o spumez bine, dupa care pun zarzavaturile intregi sau taiete, boabele de piper ,patrunjelul verde si frunze de telina (daca aveti)si se lasa sa fiarba bine.
Cand carnea e fiarta se strecoara bine supa si zeama se pune din nou pe foc
Cum fac galustele de gris : separ albusurile de galbenusuri si le bat separat, apoi amestec bine cu galbenusurile si putina sare(un varf de cutit)se pune gris in ploaie ,aporximativ 65-70 g gris la un ou, trebuie sa fie o compozitie mici tare mici foarte moale.
Se ia cu ligurita mica din compozitia de galuste si se pune in supa ,se lasa sa fiarba la foc incet cu capac dar din cand in cand se stropesc cu putina apa rece,vor fi mai pufoase
Se servesc cu patrunjel verde tocat(piticilor mei nu le place patrunjelu verde in supa dulce si atunci eu il pun sa fiarba impreuna cu carnea)