nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Guguluf cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Iul 2010

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Untul se amesteca foarte bine pana se face spuma dupa care se pune zaharul pudra apoi se incorporeza galbenusurile pe rand. Ciocolata se topeste pe aburi sau la foc foarte mic apoi se lasa la racit. In amestecul de unt se...

Sandwichuri gratinate

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

Se ung feliile de paine cu unt(pt a se putea lucra cu untul mai usor se scoate din figider inainte cu 1 ora) se pune o felie de sunca una de cascaval si feliute de rosii apoi a doua felie de paine unsa cu unt(se poate, cine vrea, si cu ulei de masline in loc de unt).Se pregatesc toate...

Varza calita cu muschiulet in vasu roman

In Mancaruri cu carne la 8 Iul 2010

Se toaca varza marunt , se amesteca cu sare si piper si cimbru macinat (1 lingurita) apoi se pune la calit in ulei la foc mic amestecand din cand in cand,iar daca e nevoie se poate adauga 1 canita de apa. Cand varza e calita bine se pune pasta de tomate, se mai dau 2 clocote si se stinge...

Musaca cu carne si mozarella

In Mancaruri cu carne la 4 Iul 2010

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se amesteca bine cu mixerul apoi se pune untul si se mixeaza bine apoi se pune smantana se face un piure de cartofi. Ceapa se caleste apoi se pune ardeiul taiat marunt , carnea tocata si sunca taiata...

Savarine a la MARY

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia se pun  toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge. Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si  in masina de paine,am avut ce curata...

Palermo

In Mancaruri cu carne la 4 Iul 2010

Se taie feliute subtiri din pieptul de curcan apoi se bat , se sareaza, se pipereaza putin dupa care se pune o feliuta de sunca si una de cascaval apoi din nou sunca si  piept de curcan, se prind cu scobitori ca altfel nu imi statea si nu am riscat. Se dau prin ou,apoi prin faina din nou...

Briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Se amesteca toata ingredientele bine ,eu le-am pus in masina de paine(am fost mai comoda). Se unge o tava de briose(eu am pun in forme de savarine cu hartie)apoi se pun cate 2 linguri din compozitie , se da tava la cuptor 20-25 minute pana se rumesc frumos. Se scoate tava cand sant gata...

Chec cu bucatele de ciocolata

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Cantitatile  sant pt o tava mica cu diametru  de 20 cm, rotunda Se mixeaza albusurile  cu zaharul pana se face spuma tare apoi se pun uleiul,laptele ,zeama de lamaie,vanilia  si se amesteca bine apoi se pune si paraful de copt cu galbenusurile amestecate iar la final faina...

Tocanita de cartofi cu linte

In Mancaruri de post la 4 Iul 2010

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei ,apoi se bun bucatele de ardei rosu taiate cubulele. Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se pun peste ceapa si ardei se pune sare piper ,1 1/2 cani apa si se lasa sa fiarba 10 minute apoi se pune lintea din conserva se lasa sa fiarba...

Papricas din aripi de curcan

In Mancaruri cu carne la 4 Iul 2010

Se curata ceapa , se toaca marunt, se caleste in ulei apoi se pune boiaua de ardei si carnea (aripile) se lasa sa se prajeasca 3-4 minute apoi se pune 1 cana  de apa,sare,piper si ardeiul taiat bucatele se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc potrivit intre timp se mai...

Ciuperci cu usturoi la gratar

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Se curata ciupercile si se scot piciorusele. Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac asa. Ciupercile curata se spala bine si se sareaza se pipereaza si se pudreaza si cu praful de...

Tarte cu ciuperci

In Mancaruri de post la 4 Iul 2010

Se pune faina apa,drojdia,sarea,zaharul,faina si uleiul in masina de paine si se lasa la programul de framantat si dospit Ciupercile se curata si  se taie bucatele mici .Ceapa se curata se pune la calit apoi se pun ciupercile taiate, ardeiul taiat cubulete ,pasta de tomate si sosul de...

O cina gustoasa in vasul roman

In Mancaruri cu carne la 4 Iul 2010

Se pun cartofii la fiert 10-15 minute in coaja apoi se curata si se taie felii , nu foarte subtiri. Se pregateste sosul pt carne,se zdrobeste usturoiul si se piseaza bine apoi se amesteca cu sare si ulei ,dupa care se pune mustarul , pasta de tomate si curry se amesteca bine apoi cu o pensula...

Clatite la metru

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Se coc clatitele simple fara zahar,apoi se lasa la racit Dupa ce s-au racit se iau clatitele si se aseaza suprapuse,cate 5-6 bucati (vezi foto>)apoi se pune crema de branza ,sunca ,ardei rosu taiat subtire se dau capetele spre interior si se ruleaza (aveti nevoie de putin ajutor .altfel...

Clatite cu inghetata si ciocolata

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Nu am specificat cantitatile deoarece fiacare face in cantitatea dorita(eu fac industrial) Se coc clatitele se lasa la racit apoi se taie feliute de inghetata,(eu am pus din tort de inghetata de vanilie) se impatura clatita apoi se pune glazura de ciocolata  se orneaza cu frisca si se...

Paine pufoasa cu iaurt

In Piine la 27 Iun 2010

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit. Cand aluatul a dospit se unge o tava si se pune in forma dorita se lasa sa mai creasca 15 minute la un loc caldut ferit de curent ,dupa care se unge cu putin ulei si se pune la cuptor pentru 30 minute...

Chec cu gem de capsuni

In Dulciuri la 27 Iun 2010

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia. Galbenusurile s e amesteca cu praful de copt,zeama de lamaie,uleiul si laptele dupa cere se amesteca cu albusurile batute spuma ,dupa care se pune faina si se amesteca usor. Se unge tava (eu am pus in forma rotunda dar se poate pune in tava de...

Paste cu sos napolitana si carne

In Mancaruri cu carne la 27 Iun 2010

Se fierb pastele fainoase in apa cu sare si putin ulei,apoi se scurg Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei apoi se pune ardeiul rosu si verde taiat cubulete mici se calesc 4-5 minute apoi se pune conserva zdrobita cu furculita bine si sosul napolitane si se lasa sa  dea 4-5...

Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate

In Porc la 26 Iun 2010

Se taie ceafa(sau pulpa ,ce va place) bucatele si se caleste in ulei fierbinte pana scade tot sucul ce e lasat de carne si se prajeste putin ,sa se rumeneasca bine carnea . Ceapa se taie pestisor si se pune peste carne in momentul cand carnea e prajita ,rumenita se amesteca bine apoi se...

Tarte cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2010

se framanta aluatul din faina ,apa,ulei,sare si drojdie si se lasa la dospit Cand aluatul e dospit se intinde foaie subtire cu sucitorul apoi se taie cu un pahar sau o forma de floare si se pune in forme de mini pizza sau medelene unse cu putin ulei se pune sunca taiata cubulete ,...

Snitel de soia

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2010

se pune un vas cu apa pe foc iar cand fierbe se pun cubul de costita afumata de la knorr si snitelele de soia si se lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul si se lasa in acea apa  1-2 ore Dupa ce s-au inmuiat bine snitelele se scot din apa se se lasa la scurs intr-o strecuratoare,...

Scoarta de copac

In Dulciuri la 26 Iun 2010

se framanta un aluat din faina,ou,drojdie,unt si smantana . Se intinde o faie si se taie fasii de 5-7 cm lungime si de 1,5 -2 cm de late se coc pe cutia de conseva scria in reteta ,eu in schimb am copt pe o tava de chec rotunda ,pe care am uns-o cu putin ulei . Se ung si fasiile cu ou...

Prajitura cu nuca si mar

In Dulciuri la 26 Iun 2010

Se curata merele si se taie cubulete. Ouale ,zaharul,praful de copt ,faina,nuca macinata  se amesteca toate apoi se pune uleiul,sarea, scortisoara ,smantana si merele taiate se amesteca bine va rezulta o compozitie mai groasa. Se unge o tava se pune folie de aluminiu(asta e boala...

Ciorba taraneasca

In Ciorbe la 25 Iun 2010

Se taie ceafa bucatele si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa intreaga,se spumeaza din cand in cand apoi se pun zarzavaturile. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete (morcovul,telina,patrunjelul,ardeiul) se calesc 3-4 minute apoi se pun in oala peste carne se lasa sa fiarba 20-25...

Cheesecake simplu

In Dulciuri la 25 Iun 2010

Se zdrobesc biscuiti sa fie ca si pesmetul,  apoi se amesteca cu untul si se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili(eu am uns tava cu ulei si am pus folie aluminiu pt siguranta ) Branza de vaci se amesteca cu  zaharul pudra ,ouale, smantana si coaja de lamaie si se mixeaza...

Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post

In Mancaruri de post la 25 Iun 2010

Cum se prepara Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post Se framanta aluatul de lipie apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon fara ulei. Cartofii se curata si se prajesc, se fac cartofi pai. Varza se taie foarte marunt si se amesteca cu putina sare....

Gris cu lapte pane

In Dulciuri la 25 Iun 2010

Se pune laptele la fiert cu putina sare ,cand fierbe se pune grisul in ploaie si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase apoi zaharul si la final vanilia se amesteca bine . Cand grisul e fiert se ia de pe foc si se pune intr-un castron mai lat umezit putin . Se lasa la racit grisul apoi...

Tortul bucatarasilor-Kadrit Kadir

In Dulciuri la 25 Iun 2010

Blatul: Se cerne faina ,cacaoa si praful de copt, apoi se pune oul, zaharul ,laptele,uleiul si vanilia se amesteca bine Crema : Se amesteca bine laptele cu zaharul,apoi se pune cate un ou pe rand si se mixeaza bine iar la final vanilia. Intr-o cratita se caramelizeaza cele 5...

Tarte cu fructe

In Mancaruri de post la 25 Iun 2010

Se framanta aluatul si se lasa la dospit  iar  fructele se taie cubulete (fructe prospete sau din compot). Cand aluatul a dospit se  intinde, se taie cu o forma(sau cu paharul) apoi se pun in tava unsa cu putin ulei si se  coc in tava de mini pizza sau madelene ....

Aperitiv cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Se amesteca bine branza cu ceapa verde si patrunjelul verde (frunzele de ceapa ) taiata foarte fin,apoi se amesteca foarte bine. Se pun 2 lingurite  din compozitia de branza cu ceapa pe felia de  somon afumat si se intinde bine apoi se ruleaza in jurul grisinei. Acest aperitiv...

Afisate 361 - 390 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Retete preferate
Bors de legume

Voturi:24

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]