Cand iti este pofta de o shaorma buna, ideal este sa o prepari in casa. Este un preparat versatil si pe care il poti pregati si in varianta de post.
Pentru aceasta Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post, am folosit urmatoarele ingrediente: lipie de casa, snitele soia, cartofi, varza, castraveti murati, gogosari murati si maioneza de post.
Cum se prepara Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post
Se framanta aluatul de lipie apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon fara ulei.
Cartofii se curata si se prajesc, se fac cartofi pai.
Varza se taie foarte marunt si se amesteca cu putina sare.
Castraveti si gogosari se taie fasi lungi si subtiri.
Maioneza o faceti din fasole alba sau faina, cartofi, gris sant mai multe metode depinde care va place.
Intr-o craticioara se pune apa sa fiarba cu delikatul, iar cand fierbe apa se pun snitelele de soia. Se lasa sa dea 3-4 clocote impreuna dupa care se ia de pe foc si se lasa in apa inca 2 ore (e bine sa le aveti pregatite din timp). Se scot, se scurg bine ,se strange bine snitelul intre palme, apoi se taie fasii subtiri si lungi. Se prajesc in ulei de masline.
Cand avem totul pregatit se poate incepe umplerea shaormei
Se ia o lipie, se pune maioneza, apoi fasiile de soia prajite, castraveti murati si gogosari, cartofi pai, varza taiata, ketchup si se ruleaza strans.
Am incercat aceasta reteta asa din pura curiozitate dar e grozava si fara carne, a fost o inventie de a mea, dar foarte reusita, cel putin cei care au gustat-o au ramas inmarmuriti, nu au crezut ca e fara carne.
Incearca si reteta de Shaorma cu piept de pui sau varianta de Shaorma cu ton, la fel de gustoasa.
Iti recomandam si reteta de Kebab.