Savarine a la MARY

de nadina73 in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 5541 vizualizari

 

o pritena de a mea a facut si a zis ia pune carera web sa-ti arat ceva...................si bineteles erau SAVARINE..................asa ca mi sa facut pofta si am trecut la treaba

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 40 g drojdie
  • 800 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 6 -8linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 kg frisca+6 linguri de zahar
  • cirese confiate-decor

SIROP:

  • zahar
  • apa
  • rom
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la MARY:

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia

se pun  toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge.

Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si  in masina de paine,am avut ce curata apoi........

Se iau formele de savarine se pune hartie si putin unt sau ulei apoi se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma si se da tava la cuptor 20 minute la 160 grade.

Cand sant rumenite frumos se scot si se lasa la racit.

Dupa ce se racesc se scoate hartia apoi se taie in doua si se insiropeaza foarte bine.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa si se pune rom,

cu acest sirop se insiropeaza savarinele ,cantitatile la sirop le faceti in functie de cat de insiropate doriti sa fie savarinele

Dupa ce am insiropat savarinele si s-au racit se bate frisca foarte bine cu 6 linguri de zahar apoi se umplu savarinele si se pune capacul taiat si insiropat dupa care se pune putina frisca si 1 cireasa confiata

sant grozave,asa ca Mary nu-mi  imai  faci pofta..............haha mi-am facut si eu,super bune au iesit mersi de reteta

Sincer am vazut si cu pesmet o sa incerc si asa sa vedem diferenta

Am uitat sa specific din aceasta cantitate va ies 50-55 bucati

eu fac industrial asa ca daca doriti mai putine ,taiati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la MARY" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise