Doar nu era sa vin cu mana goala la petrecere si ce mai bun de adus decat ceva de imbarligat limba. Acum va dau ceva usor,pe seara daca am timp ceva mai dificil:))
Aceasta tocanita se face de obicei cu suc de rodii,dar cum n-am avut,o idee sclipitoare imi dadu prin capusor. Sa folosesc fasiile de rodii uscate pe care le-a adus sotul copiilor.
Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.
Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti.
Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii.
Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).
De ce am pregatit o reteta iraniana? Fiindca atunci cand m-am inscris pe site nici nu era macar o sectiune pentru retetele din Iran si mi-am propus sa ajut eu la crearea ei. Si am reusit! Si voi mai continua sa adaug retete.