Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

de Mitinita in Pui, 27 Mar 2011 | 7681 vizualizari

 

O reteta atat pe gustul copiilor cat si al adultilor si chiar daca este o reteta asiatica este accesibila si la noi. Ghimbirul il pun in congelator, cu tot cu coaja si rad cat imi trebuie. Fiind congelat se rade mai usor.
Mierea nu se subsituie cu zahar, aroma obtinuta cu miere nu se poate inlocui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpite
  • 500 ml de supa de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura sos de soia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi:

 Se rade ghimbirul si usturoiul.

Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.

Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.

Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.

Se pune totul intr-o tava si se da la cuptor.

Din cand in cand se stropeste cu zeama,ca sa  nu se usuce pulpitele.

Nu trebuiesc intoarse,numai stropite din cand in cand.

Se tin la cuptor intre 45 si 60 de minute,al meu merge mai incet asa ca nu va pot spune exact.

La sfarsit ramane un sos prin care tavaliti pulpitele inainte de a servi. Nu omiteti acest pas,sosul ce ramane e foarte gustos.

Se mai poate face si un gravy din sosul ramas. Mai adaugati putina supa si amidon si putine mirodenii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (38)

diaconta 1

28.03.2011, 19:54

Pai Miti io am cam bagat de seama ca pulpele tale nu's rele deloc ....da' chiar oare eu de ce n-am mai postat pulpe?

Mitinita 1

28.03.2011, 19:58

pai chiar asa,,,a trecut ceva vreme de cand n-ai mai postat pulpe

adry88 1

09.05.2011, 20:33

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor in vin alb