La noi in oras inca nu a ajuns take out-ul chinezesc,nu avem nici restaurant inca,deci ne descurcam cum putem si facem totul acasa. Au aparut vreo cativa chinezi,probabil si ei procedeaza la fel:))
Iata un fel de mancare foarte popular la take-outurile din State. Nu i se cunosc originile,cert e ca generalul Tso nici macar nu a gustat-o vreodata,iar descendantii lui nici macar nu au auzit de asa ceva. E mai scump decat alte mancaruri,desi nu foloseste ingrediente scumpe.
Traducerea nu e corecta, Pui a la generalul Tso ar fi fost varianta mai buna,dar oare cati o sa fie curiosi sa vada despre ce pui si despre ce general e vorba!:))
General Tso's chicken suna mai bine...si daca numai sa-i facem lui Socaciu in ciuda!
Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul.
Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.
Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.
Se adauga pieptul de pui si se caleste 5 minute,pana devine maroniu. Acum se va adauga sosul. Trebuie amestecat bine inainte de a se adauga, amidonul se lasa la fund.
Se mai lasa pe foc cam 3 minute,pana se ingroasa sosul.
Se serveste cu orez alb simplu.