publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Coaste la cuptor
Se pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece, peste noapte, ca sa se patrunda aromele. A doua zi, se pun intr-o tava care s-a stropit cu ulei....
Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume
Cum se prepara Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume: Carnea de vita se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Sosul de soia se amesteca cu mierea si ghimbirul. Se adauga la fasiile de vita, se amesteca si se lasa la marinat cel putin 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2...
Tofu cu carne tocata si sos
Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pune piperul de Sichuan si se rumeneste, apoi se scoate pe un prosop de bucatarie...
Aripioare picante la cuptor
Se preincalzeste cuptorul. Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea. Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc pe cealalta. Sunt gata cand sunt bine...
Snitel de porc cu pesmet panko
Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne. Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior. Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pune uleiul in wok sau in tigaie ca sa se infierbanteze. Oul se bate cu o jumatate de lingurita de...
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel
Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala. Dovlecelul de curata si se taie rondele. Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari. Se pune uleiul intr-o craticioara si, cand s-a infierbantat, se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Se...
Pulpe de pui cu sos teriyaki
Mierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera bolul cu un capac sau cu folie alimentara. De asemenea, puteti folosi o cutie de plastic cu...
Frigarui de pui cu iaurt si sofran
Pieptul de pui se taie in bucati egale. Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute. Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se lasa la frigider 2 ore sau peste noapte. Se pun bucatile de...
Aripioare la cuptor
Aripioarele de pui se spala si se lasa la scurs. Uleiul se amesteca intr-un bol cu condimentele. Se adauga aripioarele si se amesteca cu mana. Se pun aripioarele in tava. Se da tava la cuptor, la 180 de grade C. Dupa 30 de minute, se intorc pe partea cealalata. Se mai lasa...
Pulpe de pui la cuptor
Pulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pune o lingura de ulei in tava si se asaza pulpele si legumele. Se tin la cuptor, pana cand se rumenesc. Se pot servi...
Pui cu sos teriyaki si legume
Pieptul de pui se taie in bucatele de marime egala. Ceapa verde se taie in bucati, iar morcovul si dovlecelul se taie betigase. Usturoiul se feliaza. Se pune o lingura de ulei in tigaie si se soteaza bucatile de pui. Se scot pe o farfurie. Se soteaza legumele si se lasa sa fie putin...
Carne de vita cu arome asiatice
Pregatim ingredientele pentru marinata. Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa. Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata in bucati de marime egala. Se lasa deoparte cel putin 15 minute, apoi se prajeste pe gratar sau in...
Porc cu sos teriyaki
Carnea de porc se feliaza in felii subtiri de marime egala. Intr-un bol se amesteca sosul teriyaki, zaharul brun, usturoiul pisat, ghimbirul pudra si apa. Se adauga feliile de porc si se lasa deoparte 15 minute. Se incalzeste gratarul sau tigaia grill si se prajesc feliile pe ambele...
Pui asiatic la Panini Maker
Pieptul de pui se taie in cubulete de marime egala. Sosul de soia se pune intr-un bol cu ghimbir, usturoi si miere. Se amesteca si se adauga bucatile de pui. Se lasa la marinat cel putin 15 minute. Panini Maker Breville...
Frigarui din piept de pui cu menta
Se curata si se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie de unica folosinta. Se taie in cuburi de marime egala, cam de 2 cm. Intr-un bol punem sucul de lamaie, menta, sarea si usturoi cu piper. Amestecam si adaugam bucatile de pui. Lasam deoparte 10 minute. Punem...
Pui prajit cu sos de soia
Pulpele de pui se curata si se spala. Eventual, le puteti dezosa. Se taie in 3 bucati ( 1 bucata pulpa inferioara si 2 bucati pulpa superioara) si se pun la marinat cu sosul de soia si uleiul de susan. Daca nu aveti sos de soia dark, il puteti folosi si cel normal. Adaugati suficient ca sa...
Piept de pui cu susan
Se curata si se spala pieptul de pui. Se usuca si se taie in fasii de marime egala. Intr-un bol, batem ouale cu putina sare si piper. Intr-o farfurie punem faina, iar in alta semintele de susan. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat, adaugam uleiul. Asezam faina, ouale si...
Pui cu urechi de lemn
Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora. Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de...
Frigarui de porc cu sos Satay
Taiem carnea in cuburi de marime egala. Amestecam impreuna cu sosul satay si lasam deoparte 30 de minute. Daca folosim pentru frigarui bete din lemn,acestea trebuie puse in apa o jumatate de ora,ca sa nu se arda mai in timp ce se face carnea. Infierbantam gratarul si punem carnea...
Pui vietnamez
Introducem toate ingredientele,in afara de pui, in recipientul mixerului vertical si pulsam pana obtinem o pasta. Pulpele de pui,spalate si uscate,le amestecam cu aceasta pasta, le punem intr-o punga ce se inchide ermetic si o punem la frigider. Se lasa acolo peste noapte si din cand in cand...
Friptura de porc cu ciuperci cu otet balsamic de sofran
Cu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita. Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider. Pentru garnitura de orez,punem la fiert o cana de orez cu o cana si jumatate de apa,impreuna cu...
Shaorma de casa
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in fasii. Amestecam cu condimentul de pui, coriandru si lasam deoparte, de preferat la frigider. Curatam cartofii si ii taiem, apoi ii prajim in ulei. Curatam ceapa si rosiile si le feliem, la fel procedam si cu castravetii murati si varza. Preparam...
Pui chinezesc cu ceapa verde
Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm. Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm. Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde. Lucram la foc mare. Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi...
Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi
Pulpele de pui se curata, se spala si se lasa pe prosoape de bucatarie absorbante. Dupa ce s-au uscat, le taiem in bucati de marime egala. Intr-un bol, punem sosul de soia, ghimbirul, usturoiul pudra si zaharul si amestecam pana acesta din urma se topeste. Adaugam bucatile de pui si lasam...
Taitei somen cu vita
Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora. Intr-o...
Curry verde cu piept de pui
Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de 1,5 cm. Vanata se curata si se taie in cuburi de marime egala. Fasolea se scurge de lichid. Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Aveti grija cand inhalati...
Musaca de cartofi cu carne tocata
Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala. Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de...
Mancare de mazare cu piept de pui
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie. Mazarea se scurge de apa, dar nu se arunca, se va folosi la mancare. Mararul se curata si se taie marunt. Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam ceapa. Lasam sa se...
Frigarui din piept de pui
Spalam pieptul de pui si uscam cu un prosop de bucatarie de unica folosinta. Taiem pieptul de pui in cuburi egale si le amestecam cu condimentul. Lasam deoparte 10 minute,apoi punem pe betigasele pentru frigarui. Daca folositi din lemn,sa le lasati in apa in prealabil. Pregatim...
Cartofi cu carnati secuiesti si rozmarin
Cartofii se curata si se taie rondele. Se taie si carnatii. Intr-o tava punem uleiul apoi asezam feliile de cartofi,pe care presaram rozmarinul tocat marunt. Condimentam cu sare si piper. Dam tava la cuptor si cand s-au rumenit cartofii,intoarcem pe partea cealalta. Cu 10 minute inainte...