Placinte ardelenesti cu branza

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 13275 vizualizari

 

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 800g faina
  • 500ml apa calduta
  • 40g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • UMPLUTURA
  • 300g brabza telemea de oaie
  • 3 linguri de smantana
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Aluatul se face la fel ca cel de la "Placinte ardelenesti cu varza murata".

Se framanta pe masa infainata 10 minute, se pune in castron si se lasa la loc cald acoperit cu un prosop o ora, o ora jumatate la crescut.

Branza se rade intr-un castron si se  amesteca cu smantana si oul pana se omogenizeaza.

Aluatul se imparte in bucati cam cat o minge de tenis. Mie mi-au iesit 8 bucati dar nu am folosit decat 4 bucati, celelalte le-am facut cu varza.

Se aplatizeaza pe masa infainata in forma cat mai rotunda.

Se pune branza pe o jumatate, se trage cealalta parte peste si se sigileaza bine pe margini (cu o furculita) ca sa nu iasa compozitia.

Am incercat sa fac si portofel dar dupa ce l-am impaturit nu a vrut sa se mai intinda de nici un fel asa ca a ramas unul singur.

Se lasa 15 minute la crescut dupa care se prajesc in tigaie antiaderenta in ulei incins pe ambele parti.

Cand sunt rumenite frumos se scot pe hartie absorbanta.

Sunt bune caldute.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca sa se faca si in interoir.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie