Taitei somen cu vita

de Mitinita in Vita, 3 Sep 2014 | 5446 vizualizari

 

Taiteii somen sunt folositi in bucataria japoneza, sunt asemanatori cu fideaua, doar putin mai grosi si mai elastici. Se folosesc mai ales in felurile de mancare preparate vara, se servesc reci si au un efect racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne de vita
  • un pachet de taitei japonezi somen (300 gr)
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • 100 ml supa de pui sau legume
  • 1 lingurita sos de soia light
  • 1 lingurita sos de soia dark
  • Ingrediente pentru marinarea carnii:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingura de sos de soia light
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de amidon alimentar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei somen cu vita:

Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora.

Intr-o oala punem la fiert apa cu o lingurita de sare,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii somen. Se fierb repede,in cateva minute ii scoateti si ii clatiti cu apa rece. Adaugati cateva picaturi de susan,ca sa nu se lipeasca taiteii intre ei.

Pentru a pregati acesti taitei folosim un wok sau o tigaie mai adanca. Se pune pe foc si cand este fierbinte se adauga o lingura de ulei.Carnea se prajeste la foc mare cam 2 minute,amestecand des.

Amestecam amidonul alimentar cu supa rece si adaugam peste carne. Acum punem si sosurile de soia light si dark.Amestecam,iar cand incepe sa se ingroase adaugam taiteii.

Mai tinem pe foc inca un minut si ii servim calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei somen cu vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Xandrinne 1

05.09.2014, 07:56

Un deliciu!!

babi5 1

05.09.2014, 08:07

Rocsi 1

05.09.2014, 19:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ton in Bento