Pui chinezesc cu ceapa verde

de Mitinita in Pui, 6 Oct 2014 | 5162 vizualizari

 

Aceasta reteta se prepara rapid, ingredientele sunt deja accesibile si este excelent si pentru cei care acum se imprietenesc cu bucataria asiatica.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr piept de pui
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • un catel de usturoi
  • 1 lingurita de sos de soia dark
  • 1/4 lingurita de ulei de susan
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de amidon alimentar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chinezesc cu ceapa verde:

Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.

Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.

Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.

Lucram la foc mare. 

Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi adaugam bucatile de pui. 

Intr-un bol,amestecam apa rece cu amidonul alimentar. Neaparat sa folositi apa rece,de la apa fierbinte se va ingrosa.

Amestecam continutul din tigaie,iar cand pieptul de pui e aproape facut,adaugam usturoiul si sosul de soia. Amestecam,iar apoi adaugam apa cu amidon.

Cand incepe sa fiarba,se va ingrosa,asa ca vom continua sa amestecam si eventual sa mai punem putin sos de soia,daca e nevoie.

Cand s-a ingrosat sosul,luam de pe foc si adaugam uleiul de susan. Acesta nu trebuie adaugat mai repede,isi va pierde aroma. 

Se serveste cu orez la aburi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu bambus