Tofu cu carne tocata si sos este o reteta delicioasa din bucataria chinezeasca.
Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine.
Tofu se taie in cuburi de marime egala.
Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pune piperul de Sichuan si se rumeneste, apoi se scoate pe un prosop de bucatarie absorbant. Le puteti folosi la urma pentru decor.
Se adauga carnea tocata si pasta fermentata de soia. Se amesteca bine pana cand e facuta carnea si se adauga ceapa verde.
Se pun deasupra bucatile de tofu si se adauga uleiul de chili, 5 arome chinezesti si zaharul.
Se adauga supa sau apa si se fierbe, cu capac, cam 10-15 minute pana cand tofu devine moale si lichidul s-a redus la jumatate.
Se gusta si se mai adauga condimente daca e nevoie.
Amidonul alimentar se amesteca bine intr-un bol mic impreuna cu o lingura de apa. Se pune in wok si se amesteca usor pana cand sosul se ingroasa.
Se ia de pe foc si se serveste ca atare sau cu orez simplu, la aburi.
Se orneaza cu ceapa verde si piper de Sichuan pisat.