Snitel de porc cu pesmet panko este o reteta din bucataria japoneza, de fapt este la fel ca si snitelul nostru, dar se foloseste un pesmet care nu este asa de fin.
Daca nu gasiti pesmet panko, vedeti aici cum il puteti prepara acasa: https://www.bucataras.ro/retete/panko-pesmet-in-stil-japonez-20351.html
Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne.
Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior.
Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se pune uleiul in wok sau in tigaie ca sa se infierbanteze.
Oul se bate cu o jumatate de lingurita de ulei.
Se ia o felie de cotlet de porc si se da prin faina.
Apoi se da prin oul batut si dupa prin pesmetul panko.
Se verifica daca s-a infierbantat uleiul. Se pune o firimitura de panko in ulei si, daca incepe sa sfaraie, se poate praji snitelul.
Se pun bucatile de carne in ulei si se prajesc pe ambele parti cate 1 minut.
Se scot si se lasa deoparte 4 minute. In acest timp, nu trebuie sa intepati carnea sau sa verificati daca e gata. Se scot si se lasa deoparte 1 minut.
Se prajesc din nou in uleiul infierbantat, pe ambele parti.
Se scot din wok.
Se taie in felii.
Se serveste cu varza taiata marunt si sos tonkatsu, care se prepara prin amestecarea ingredientelor.