Musaca de cartofi cu carne tocata

de Mitinita in Porc, 18 Aug 2014 | 9870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 250 g carne tocata de porc
  • 3-4 rosii din conserva
  • un pachet Miez de Lapte Delaco
  • amestec de usturoi si piper Kotanyi
  • sare
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

 

Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala.

Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de piper si usturoi. Se adauga rosiile.

In forma pentru cuptor, se pune un rand de cartofi si un rand de carne tocata si se continua tot asa. Ultimul rand sa fie de cartofi. Se taie miezul de lapte in felii rotunde si se pun peste cartofi. Pasta de tomate se amesteca impreuna cu o cana de apa si se toarna deasupra.

Se lasa la cuptor cam o ora, 45 de minute acoperit, iar ultimele 15 minute fara capac. Se serveste cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval