by MyCookingLife, multumesc draga mea! E una dintre cele mai bune, fine, delicioase, prajituri pe care le-am pregatit vreodata! In seara asta prajiturica a fost laudata la greu de prietenii mei dragi, pe care i-am avut intr-o scurta vizita.
Nucile caramelizate:
Blat:
Crema:
Desi am promis ca voi fi atenta, am fost foarte nazdravana si am comis si-o gafa de bucataras... am facut blatul si l-am pus la cuptor insa dupa 5 minute mi-am dat seama ca nu am pus nuca in el...si ce era sa fac? L-am refacut rapid...sa fie oare datorita faptului ca sunt vesnic cu capul in nori, asa ca la prima dragoste? LOL! Blatul defect l-am servit bucata cu bucata asa cum am reusit sa il desprind din tava( delicios), am sa va atasez ultimile foto (cu gafa).
Dupa cum spuneam in postarea de la prajitura Ramonei (originalul) am refacut crema de doua ori datorita faptului ca atunci cand am pus-o pe foc s-a taiat imediat ce a inceput sa se ingroase...de ce ? Nu stiu... cert este ca am continuat sa fac prajitura si atunci cand am pus-o in unt asa lingura cu lingura a iesit grozava. Este o crema lejera deloc gretoasa (de regula cam asa mi se par mie cremele cu mult unt).
Cam asa stau lucrurile...sa trecem la treaba...am sa va rog sa scuzati fotografia, nu este nici pe departe asa de frumoasa ca originalul (cred ca nu avea cum sa fie nu am un aparat prea roooz), nu am avut timp sa o dichisesc datorita faptului ca musafirii mei pofticiosi erau foarte nerabdatori cand am scos prajitura de la rece... oricum ar fi, eu va garantez ca e nemaipomenit de delicioasa...
1. Am cantarit nuca si am pus-o in tava la cuptor pentru 3-4 minute la 200 grade.
2. Am separat nuca am pus deoparte cele 250 gr nuca prajita pentru blat pe care am si maruntit-o la blender.
3. Caramelul l-am facut din 5 linguri de zahar, puse intr-un ibric si am avut grija sa las focul mic si sa stau langa el sa nu se arda (devine amarui). Am pus rapid cand a fost gata si cele 100 gr nuca, am amestecat bine si am pus totul pe o foaie de aluminiu (aici nu prea m-am impacat eu cu ideea de a pune direct pe foaie de aluminiu, insa alta idee potrivita nu am avut). Am lasat sa se raceasca si am maruntit-o tot la blender.
3. Am pus albusurile la mixer impreuna cu praful de sare, cu zaharul , apoi pe rand esenta de rom si zeama de lamaie. Am mixat foarte bine in jur de 12 minute. Am tapetat tava de cuptor cu foaie pergament am pus compozitia si am dat la cuptor. La mine a fost gata in 20 de minute la 180 grade. Daca o veti lasa mai mult blatul se va usca si se va lipi de tava. Cand a fost gata l-am scos, l-am lasat la rece si l-am taiat in trei asa pe lungime (sa nu va vina ideea sa il taiati transversal). Cand s-a racit l-am desprins usor de pergament foaie cu foaie (3 bucati).
4. Crema: am amestecat bine galbenusurile cu zahar, apoi am adaugat laptele rece, le-am pus pe foc mic sa se ingroase...insa in acest moment cand au inceput sa se lege s-au taiat si au capatat un aspect branzos. Dar nu-i bai daca vi se intampla (sau poate voi aveti mai mult noroc si scapati), dati-o la rece. Aveti grija sa o raciti bine, nu cumva sa puneti crema calda in unt ca se va taia.
Frecati untul moale dar totusi rece (eu l-am mixat) apoi l-am scos de la mixer si cu un tel am pus din compozitia de galbenusuri (bine racita), lingura cu lingura, ca la maioneza si am amestecat bine dupa fiecare. A iesit o crema excelenta si ca gust si ca aspect.
5.Cand foile s-au racit am trecut la montarea prajiturii.
Am pus foaie, crema, foaie, crema apoi iar foaie si ultimul strat de crema.
Am adaugat nuca caramelizata si maruntita deasupra si am pus o folie apoi am dat-o la rece (la mine a stat cateva ore bune), noroc ca am fost plecata de acasa altfel nu mai scapa teafara...probabil acum nu mai aveam ce poza!