publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa verde se taie rondele. Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit cu un prosop de bucatarie....
Aperitiv placinta cu branza de vaci
Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32 x 22 cm. Se continua cu restul foilor. Uleiul, ouale, laptele si apa minerala se amesteca cu...
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati. Ceapa verde se taie marunt. Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit, apoi se ruleaza intr-un sul de app 10 cm. Se...
Aperitiv omleta cu ciuperci si ceapa verde
Ciupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se prajeste si se pune in farfurie. Se serveste cu muraturi sau cu o salata de sezon.
Clatite cu telemea si marar
Intr-un bol se pune faina, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se pun ouale, telemeaua sfaramata, mararul si laptele intr-un bol si se amesteca. Se adauga compozitia in bolul cu faina. Se amesteca. Se introduce Panini Maker Breville in priza si se pulverizeaza putin ulei (optional). Se...
Placinta cu cas
Intr-un bol, se amesteca casul, ouale, smantana si sarea. Se iau o foaie de placinta, se adauga umplutura si se ruleaza. Mai intai, impaturiti capetele. In timp ce lucrati, restul foilor de placinta se acopera cu un prosop de bucatarie. Se continua cu toate foile sau pana cand se termina...
Oua vopsite cu afine
Am luat ouale fierte si le-am frecat cu afine. Chiar daca afinele erau congelate, s-au inmuiat destul de repede. Apoi le-am lasat sa se usuce si apoi am dat iar cu niste afine. Dupa ce se obtine culoarea dorita, se sterg usor cu servetele de hartie. Nu le clatiti cu apa, culoarea va merge jos....
Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca
Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul...
Clatite cu ciuperci si smantana
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite. Se pune untul...
Hotdog imblanit
Preincalzim cuptorul. Impartim aluatul de paine in 8 bucati. Presaram pe masa de lucru faina si luam una din bucatile de aluat. O intindem cu sucitorul, foaia nu trebuie sa fie subtire, doar cat sa fie destul de intinsa ca sa putem pune crenvustiul. Punem la mijloc un crenvusti,...
Orez cu sofran
Spalam orezul ,pana apa devina clara. Punem orezul intr-o craticioara. Eu folosesc una de fonta,pentru ca nu se lipeste orezul de ea. Adaugam o cana de apa,acoperim cu capacul si punem la fiert. Lasam sa fiarba,iar cand apa a scazut si s-au format gropite dam focul mic. Infierbantam o...
Paine cu usturoi si fondue de branza Delaco
Taiem bagheta in doua ,apoi o taiem din nou longitudinal,astfel incat sa avem patru bucati. Amestecam untul cu usturoiul zdrobit si il intindem peste feliile de bagheta. Dam painea la cuptor si o lasam cam 10 minute sau pana cand incepe sa devina crocanta. Punem bolul cu fondue de...
Spirala cu branza
Nu veti avea nevoie de tot pachetul de foi,eu am folosit cam jumatate. Intr-un bol,am amestecat branza cu smantana. Am luat cate o foaie de placinta,am impaturit-o in doua si am adaugat cam doua linguri din amestecul de branza. Am rulat foaia si am pus-o in mijlocul tavii,in care am pus...
Aperitive
Cabanos crab Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab. Chiftelute: Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt,zaatarul,sarea si piperul. Formam bilute care se vor praji la cuptor....
Rosii umplute cu salata de vinete
Se coace vanata pe aragaz si se pune intr-un prosop de bucatarie. Cand s-a racit cat de cat se descojeste. Se toaca sau se da prin robot. Se adauga maioneza si se amesteca. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se taie partea de sus a rosiilor ,se scobesc cu o lingurita...
Omleta coreana cu nori (Gaeran Mari)
Se bat ouale cu putina sare ,ca pentru omleta. Incalzim o tigaia de 20 cm si punem putin ulei. Turnam ouale batute in tigaie si cand aproape s-au facut punem si foaia de nori. Incepem sa rulam rulada de la un capat,cand am terminat de rulat o scoatem pe o farfurie sau...
Mandu
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora. Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura. Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina. Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri. Desprindem rotundul de...
Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru
Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si...
Bhaji cu ceapa
Ceapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul. Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust. Se pune o tigaie pe foc,se adauga ulei si cand s-a infierbantat se formeaza chiftelute si se prajesc. Cand...
Miez de lapte marinat
Se taie miezul de lapte in cubulete. Se taie busuiocul. Se amesteca toate ingredientele si se lasa putin deoparte sau in fridiger ca sa se combine aromele.
Spanakopita
Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia. Intr-o tava de...
Pogacele cu jumari
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde). Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin...
Gyeran Jjim
Ceapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa. Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se acopera oala cu capac si se da la foc cam 20 de minute.
Pajeon - Clatite coreene sarate
Se amesteca faina,apa si sarea.Se taie partea verde a cepelor verzi si se taie bucati. Se adauga ceapa si restul ingredientelor. Se infierbanta o tigaie,se adauga ulei si se toarna din compozitie cu un polonic. Se prajesc pe amandoua partile si se pot servi cu un sos din sos de...
Oi Kimchi
Castravetii se taie in bastonase de 3-4 cm,ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt,iar ghimbirul se da pe razatoare. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine. Se pot servi sau se mai pot lasa la frigider pentru o intrebuintare ulterioara.
Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba
Se curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se arunca. Se taie ceapa verde curatata in felii subtiri ,iar usturoiul se preseaza sau se piseaza....
Dracula
Se taie din maslina parul si ochii,iar din rosie sau ardei gura de la care sa nu lipseasca si dintii de vampir.
Legume pe gratar
Preparare Legume pe gratar Se taie legumele in rondele. Le-am taiat asa fiindca am vrut sa folosesc betisoarele,dar se pot taia si longitudinal daca folositi direct pe grill. Se ung feliile cu ulei cu pensula de silicon si se aseaza pe betele ptr gratar. Am pus betele pe grilul...
Onigiri
Orezul: Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10...
Budinca ruseasca de cartofi
Se fierb cartofii in coaja. Cand s-au fiert se iau de pe foc si se pun in apa rece. Se decojesc si se taie in cubulete. Intr-un bol se amesteca ouale cu smantana si branza de burduf. Se adauga cartofii,se amesteca usor si se pun in tava unsa in prealabil. Eu am folosit o forma de chec...