Pogacele cu jumari

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 4300 vizualizari

 

Daca ati terminat pogacelele Ancutai,va aduc si eu o portie.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,cernuta
  • 130 ml lapte caldut
  • 50 ml de ulei vegetal
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 galbenus de ou
  • 200 gr jumari
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 1 albus de la ou (ptr uns)
  • chimen pisat, sare,piper ptr deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul ,sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).

Intre timp facem pasta cu jumari,dam prin robot jumarile si le condimentam cu sare,piper si chimen.

Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum.intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm. Se intinde o treime din pasta de jumari si se impatureste de doua ori. Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.

Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.

Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.

Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram sare,piper si chimen macinat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu rosii si spanac