Aperitive

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2012 | 15071 vizualizari

 

Aceste aperitive sunt foarte versatile,de obicei lucrez cu cateva paste (de branza,pateu) si cateva ingrediente ptr deasupra (sunca,masline,cascaval,chiftelute) si le combin,ordinea nu este batuta in cui. Singura regula este sa punem doar cate o bucata de carne si branza pe fiecare aperitiv in parte si sa le facem cat mai colorate.

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete frantuzesti
  • castravete
  • rosii
  • masline
  • felii de sunca
  • Crab cabanos: 4 carnati cabanos
  • Chiftelute cu zaatar:
  • 250 gr carne tocata amestec
  • o ceapa mica
  • zaatar,dupa gust
  • sare,piper
  • Unt aromat:
  • 100 gr unt
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • Telemea marinata
  • 100 gr telemea
  • 4 bucati de rosii uscate la soare
  • 1 ardei rosu uscat
  • oregano proaspat
  • coaja de lamaie
  • Pasta de branza:
  • 100 gr pasta de branza
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive:

Cabanos crab

Avem nevoie de cabanos,taiat in bucati de 2 cm si a caror capete le vom cresta. Le prajim in tigaie pana se deschid capetele,asemenea unui crab.

Chiftelute:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt,zaatarul,sarea si piperul. Formam bilute care se vor praji la cuptor.

Unt aromat

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu rozmarin proaspat.

Se poate lasa peste noapte la frigider ca sa se combine aromele.

Telemea marinata:

Taiem telemeua in bucatele si o amestecam usor cu restul ingredietelor. E de preferat sa o tinem peste noapte la frigider ,ca sa se combine aromele.

Dupa ce avem pregatite toate ingredientele trecem la asamblare. Ungem fiecare feliuta de bagheta cu crema de branza sau untul aromat,apoi infingem pe scobitoare fie o chifteluta rotunda,fie o felie de sunca rulata sau un cabanos crab.

Peste adaugam telemea marinata sau un cub de cascaval,apoi completam scobitoarea cu diverse legume sau masline. Pentru un aspect cat mai placut,trebuie sa avem grija la contrast. Daca adaugam gogosar ,nu mai punem si rosii,optam pentru castravete sau maslina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu sunca si branza feta