Clatite cu ciuperci si smantana

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 8345 vizualizari

 

Reteta este din retetarul pentru bucatari.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapa
  • 50 g unt
  • 25 g marar verde
  • 100 g smantana
  • 50 ml vin alb
  • 10 g sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci si smantana:

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a infierbant se inabusa ciupercile si ceapa. Se adauga  vin, marar si sare.  Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.

Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza, intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 5 minute.

Se servesc calde, cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

01.10.2014, 15:39

Ce bune sunt,o sa fac si eu

Rocsi 1

01.10.2014, 20:49

Mmmm, suna bine!

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 22:04

Fain!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu bacon si cartofi