Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti .
Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara .
Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!
Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .
Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.
Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .
Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]
In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .
1
Folositi ulei daca doriti in loc de untura .
2
Daca doriti mai acrisor adaugati la sfarsit o lingura de pasta de rosii.