Pentru aniversarea de 3 ani a Bucataras.ro vin cu ceva pentru aperitiv, salata de icre prospete.
A sosit un nou transport de peste proaspat ... .
Caras , platica, salau , din care am colectat icre .
Mereu ocoleam sa prepar icre , am incercat mai demult , dar nu prea mi-au iesit. Deoarece aveam pana de net[ !!!] am fost nevoita sa ma informez traditional , adica din cartea de bucate a Sandei Marin .Binecuvantata pana ,caci nu ma satur sa ma uimesc si sa ma satur de ce bunatate a iesit !!!
Icrele se spala , se sareaza si se curata de pielite .
Se strecoara de apa printr-o sita deasa .
puneti pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate putin pana incep sa-si schimbe culoarea in roz-portocaliu-piersiciu.
Amestecati painea alba inmuiata in apa si stoarsa cu putin ulei .
Adaugati icrele si continuati sa le amestecati punand succesiv uleiul si zeama de lamaie .
La sfarsit puneti ceapa taiata marunt si potriviti gustul cu sare , piper sau zeama de lamaie daca mai este nevoie .
Decorati cu masline , ceapa verde, gogosar murat .
Am servit cu paine integrala prajita si rosii .
Daca am prins shpilul cele de cumparat de aici inainte sa se ascunda !!!
1
Am folosit ceapa verde ptr ca e mai dulcie , nu se amareste in salata .