Crap in crusta cu salvie si ceapa verde

de mihaelar63 in Crap / Caras, 29 Ian 2012 | 4344 vizualizari

 

,, Are balta peste !!!''
Pai daca are , de ce sa nu profitam si noi . Ce poate fi mai gustos decat un peste proaspat .Medi mi-a facut pofta cu crapul in crusta asa ca am gatit si eu peste .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg crap
  • sare 
  • piper
  • 1 lamaie
  •  100 gr faina alba
  • 100 gr faina malai
  • 50 gr pesmet
  • 50 gr parmezan razuit
  • 2 oua
  • 1 lingurita salvie uscata
  • 2 linguri codite ceapa verde tocata
  • rosii
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in crusta cu salvie si ceapa verde:

Peste  pestele curatat , spalat si portionat   se presara sare si se stoarce zeama de la o lamaie ,dati la rece minimum 20 minute.

Amestecati intr-un vas larg faina alba , pesmetul , faina de malai , parmezanul si putina sare . Tavaliti bucatile de peste in acest amestec , apoi prin oule batute amestecate cu salvie si ceapa verde + sare .

Prajiti in  baie de ulei fierbinte .

Serviti cu legume proaspete sau la aburi .

TIPS-URI

1

 Preferati pestele proaspat daca aveti posibilitatea de captura nu de crescatorie , are carne mai delicioasa .

2

  Stropiti carnea de peste cu suc de lamaie , astfel nu se va mai sfarma la prajit sau la manipularea dupa pregatire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in crusta cu salvie si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

30.01.2012, 11:00

harnicuto

Pur_si_simplu_papa_bun 1

30.01.2012, 21:16

Imi place reteta ta!! Sunt fan peste chit ca nu prea fac pentru al meu care face mutritze

mihaelar63 1

03.02.2012, 23:05

va multumesc de aprecieri
In momentul in care am dat drumul la aragaz inca nu stiam cum voi gati pestele . Ma las ghidata de inspiratia de moment , cateodata iese binisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor