Cartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita.
Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba).
Pentru a putea fi curatate mai bine de coaja, ouale si cartofii, se scufunda cateva secunde in apa rece.
Ouale si cartofii se curata de...
Cartofii se curata cu un burete de sarma sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert se scot pe un platou, se lasa sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei lingurite scobim de miez mijlocul cartofilor.
Miezul cartofilor il amestecam cu sunca de pui si crema...
Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta , la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie.
Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.
Untul moale...
Orezul se pune pentru cateva ore la inmuiat. Sau de eara pana dimineata. Se scurge de apa, se acopera din nou cu apa calduta cu putina sare si se dau cateva clocote. Se pune intr-o sita sa se scurga bine de apa, apoi se intinde pe o farfurie.
Carnea de pui se toaca impreuna cu ou, morcov,...
Portocalele se taie in jumatate si se scobesc de miez. Ciupercile se taie felii si se pun in cosuletele obtinute, alaturi de fasiute de sunca si cateva bucatele de telemea. Se presara cu piper, apoi se acopera cu cascava ras pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun intr-un vas termorezistent si...
Ciupercile se curata si se taie felii.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic, pana scade zeama.
Se adauga rosia curatata de pielita si tocata marunt si usturoiul pisat. Se potriveste...
Icrel proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore.
Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se treptat. Din cand in cand se adauga cate putina apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se pune ceapa...
Chiftelute:
Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama.
Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata si condimentele.
Umplutura:
Crema de branza se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se...
Pieptul de pui se portioneaza in felii potrivit de groase.
Fiecare felie de carne se tavaleste prin pesmet apoi se acopera cu un strat de unt aromat. Se tavaleste apoi din nou prin pesmet, de data aceasta pesmetul sa fie in strat generos si sa acopere carnea foarte bine.
Punem...
Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi.
Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime,...
Ceapa, morcovul si usturoiul tocate marunt le calim in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam orezul si apa cat sa acopere totul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si curry. Dupa ce a scazut toata apa si orezul este bine fiert, se da deoparte si se lasa la racit.
Carnea se toaca, dupa...
Cartofii se curata si se taie sferturi.
Din mustar, ulei, sare, piper, usturoi pisat, susan si cimbru se face un sos, care se va amesteca cu cartofii.
Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la foc mic, pana se rumenesc si furculita intra usor in cartofi.
Sursa
Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper.
Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat.
Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care...
Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte).
Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan.
Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu...
Crenvustii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, in partea de jos cele 2 jumatati vor ramane prinse.
Interiorul il ungem cu mustar, apoi il umplem cu fasii de cascaval. Cu o felie de sunculita taiata subtire prindem crenvusti-ul la mijloc, ca o panglica.
Ii aseazam intr-o forma...
Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros.
Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin pesmet. Se tapeteaza bine bine cu pesmet, altfel la prajit cascavalul va curge.
Feliile astfel...
Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se...
Umplutura:
Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.
Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.
Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta...
Pentru Sarbatorile de Paste am pregatit si aceste rulade, dupa reteta medalioanelor de pui.
Spanacul se opareste in apa in care am pus condimente si usturoi dupa gust. Se dau cateva clocote, pana se inmoaie putin. Se scoate intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa si se lasa la racit....
Salata:
Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati. Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper .
Se...
Cartofii se spala si se coc in coaja.
Intr-un castron se amesteca branzeturile, se potriveste gustul de sare si piper.
Se scot cartofii din cuptor, daca furculita intra usor in ei sunt gata. Se cresteaza pe lungime, apoi cu o lingurita se scobeste miezul, cu grija sa nu rupem coaja. Miezul...
Cartofii se fierb in apa cu sare si putina nucsoara. Dupa ce ai fiert se scurg de apa si se paseaza.
Se adauga ouale si cascavalul ras. Se potriveste gustul de sare si piper. Adaugam si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelata.
Fiecare...
Sosul de smantana:
Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si usturoiul pisat.
Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu...
Ouale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, cascavalul ras.
Cu un polonic punem din compozitie in aparatul special de copt.
Se servesc ca atare.
Sursa
Pieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim hartia si cu un sucitor aplatizam si uniformizam carnea.
Condimentam dupa gust cu sare, piper si...
Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.
Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.
Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2 sau cate 3....
Aluat:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.
Aluatul il impartim in doua parti, pe care le vom intinde pe masa infainata intr-o foaie rotunda. Mie nu-mi iese niciodata...
Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta.
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si se fierb pana incep sa se inmoaie. Nu se fierb foarte mult, sa nu se...
Cartofii curatati se taie felii groase.
Din usturoi si condimente se face un mujdei, pe care il turnam peste cartofi.
Cartofii astfel condimentati ii tavalim prin malai si ii punem intr-o tava, stropim cu ulei si dam la cuptor pana se rumenesc.
O reteta preluata de la Rivka , care ne...
Cartofii se taie cubulete si se prajesc.
Ustuoiul se da prin blender impreuna cu verdeata, ulei si condimente. La sfarsit se pune putina apa. Eu am folosit minerala.
Se presara peste cartofii prajiti.
Multumesc Oana de reteta. Delicioasa!
Cartofi frantuzesti
Cartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita. Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba). Pentru a putea fi curatate mai bine de coaja, ouale si cartofii, se scufunda cateva secunde in apa rece. Ouale si cartofii se curata de...
Cartofi noi umpluti
Cartofii se curata cu un burete de sarma sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot pe un platou, se lasa sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei lingurite scobim de miez mijlocul cartofilor. Miezul cartofilor il amestecam cu sunca de pui si crema...
Kievskaia
Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta , la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie. Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza. Untul moale...
Perlute cu carne
Orezul se pune pentru cateva ore la inmuiat. Sau de eara pana dimineata. Se scurge de apa, se acopera din nou cu apa calduta cu putina sare si se dau cateva clocote. Se pune intr-o sita sa se scurga bine de apa, apoi se intinde pe o farfurie. Carnea de pui se toaca impreuna cu ou, morcov,...
Cosulete cu ciuperci
Portocalele se taie in jumatate si se scobesc de miez. Ciupercile se taie felii si se pun in cosuletele obtinute, alaturi de fasiute de sunca si cateva bucatele de telemea. Se presara cu piper, apoi se acopera cu cascava ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-un vas termorezistent si...
Tocanita de ciuperci
Ciupercile se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic, pana scade zeama. Se adauga rosia curatata de pielita si tocata marunt si usturoiul pisat. Se potriveste...
Salata de icre de crap
Icrel proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore. Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se treptat. Din cand in cand se adauga cate putina apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se pune ceapa...
Chiftelute cu surprize
Chiftelute: Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama. Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata si condimentele. Umplutura: Crema de branza se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se...
Pui cu unt aromat
Pieptul de pui se portioneaza in felii potrivit de groase. Fiecare felie de carne se tavaleste prin pesmet apoi se acopera cu un strat de unt aromat. Se tavaleste apoi din nou prin pesmet, de data aceasta pesmetul sa fie in strat generos si sa acopere carnea foarte bine. Punem...
Cartofi Hasselback
Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi. Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime,...
Chiftelute cu orez
Ceapa, morcovul si usturoiul tocate marunt le calim in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam orezul si apa cat sa acopere totul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si curry. Dupa ce a scazut toata apa si orezul este bine fiert, se da deoparte si se lasa la racit. Carnea se toaca, dupa...
Cartofi glazurati cu mustar
Cartofii se curata si se taie sferturi. Din mustar, ulei, sare, piper, usturoi pisat, susan si cimbru se face un sos, care se va amesteca cu cartofii. Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la foc mic, pana se rumenesc si furculita intra usor in cartofi. Sursa
Hachis Parmentier
Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper. Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat. Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care...
Falafel
Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte). Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan. Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu...
Crenvusti umpluti
Crenvustii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, in partea de jos cele 2 jumatati vor ramane prinse. Interiorul il ungem cu mustar, apoi il umplem cu fasii de cascaval. Cu o felie de sunculita taiata subtire prindem crenvusti-ul la mijloc, ca o panglica. Ii aseazam intr-o forma...
Cascaval pane
Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin pesmet. Se tapeteaza bine bine cu pesmet, altfel la prajit cascavalul va curge. Feliile astfel...
Piftie de cocos cu legume
Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se...
Oua umplute in sos de maioneza
Umplutura: Ceapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta...
Rulada de pui cu spanac
Pentru Sarbatorile de Paste am pregatit si aceste rulade, dupa reteta medalioanelor de pui. Spanacul se opareste in apa in care am pus condimente si usturoi dupa gust. Se dau cateva clocote, pana se inmoaie putin. Se scoate intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa si se lasa la racit....
Cosulet de ceapa cu salata boeuf
Salata: Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati. Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper . Se...
Cartofi umpluti cu branza
Cartofii se spala si se coc in coaja. Intr-un castron se amesteca branzeturile, se potriveste gustul de sare si piper. Se scot cartofii din cuptor, daca furculita intra usor in ei sunt gata. Se cresteaza pe lungime, apoi cu o lingurita se scobeste miezul, cu grija sa nu rupem coaja. Miezul...
Chiftelute de cartofi cu cascaval
Cartofii se fierb in apa cu sare si putina nucsoara. Dupa ce ai fiert se scurg de apa si se paseaza. Se adauga ouale si cascavalul ras. Se potriveste gustul de sare si piper. Adaugam si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelata. Fiecare...
Cartofi cu smantana si marar
Sosul de smantana: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si usturoiul pisat. Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu...
Gauffre cu cascaval
Ouale se bat bine cu sare. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Adaugam si apa calduta, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, cascavalul ras. Cu un polonic punem din compozitie in aparatul special de copt. Se servesc ca atare. Sursa
Medalion de pui
Pieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim hartia si cu un sucitor aplatizam si uniformizam carnea. Condimentam dupa gust cu sare, piper si...
Crocantele
Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul. Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta. Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2 sau cate 3....
Carnati imbracati
Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Aluatul il impartim in doua parti, pe care le vom intinde pe masa infainata intr-o foaie rotunda. Mie nu-mi iese niciodata...
Cartofi aurii
Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si se fierb pana incep sa se inmoaie. Nu se fierb foarte mult, sa nu se...
Cartofi crocanti si picanti
Cartofii curatati se taie felii groase. Din usturoi si condimente se face un mujdei, pe care il turnam peste cartofi. Cartofii astfel condimentati ii tavalim prin malai si ii punem intr-o tava, stropim cu ulei si dam la cuptor pana se rumenesc. O reteta preluata de la Rivka , care ne...
Batata bi kezbera
Cartofii se taie cubulete si se prajesc. Ustuoiul se da prin blender impreuna cu verdeata, ulei si condimente. La sfarsit se pune putina apa. Eu am folosit minerala. Se presara peste cartofii prajiti. Multumesc Oana de reteta. Delicioasa!