Piftie de cocos cu legume

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 10254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de cocos (aripi, gheare, cosul pieptului) 
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • sare
  • usturoi
  • 200 g amestec de legume congelate (fasole verde, conopida, morcov, porumb)
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos cu legume:

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic; nu se acopera.

Cand carnea a fiert, se adauga usturoiul pisat, se strecoara zeama si se adauga legumele congelate. Se mai dau cateva clocote apoi se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se pune in supa calduta si se amesteca pana la dizolvarea completa.

Se toarna totul in forma si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Inainte de servire se incalzeste putin forma, sa se desprinda putin piftia si se rastoarna pe platou.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.04.2010, 11:15

arata frumos

Oana 1

07.04.2010, 13:40

Ce-as papa si eu

ionix 1

09.04.2010, 09:37

sigur mi-ar placea... mie nu-mi place carnea in piftie asa caaaaa... legumele astea mi-ar incanta papilele gustative

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta