Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete

Briose cu nuca de cocos

In Dulciuri la 26 Mai 2009

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand zaharul,iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si vanilia. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Cele 2 ingrediente pentru umplutura se amesteca pana totul devine omogen. Compozitia pentru...

Placinta cu branza si iaurt

In Dulciuri la 24 Mai 2009

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2....

Tort cu mousse de ciocolata si nuci

In Torturi la 22 Mai 2009

Blat: Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat.Cand incepe sa se aureasca,turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat,iar restul pentru insiropat. Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de...

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

In Torturi la 22 Mai 2009

Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua....

Tort "Iepurasii ciocoholici"

In Torturi la 21 Mai 2009

Blat: Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare....

Salata de fasole neagra

In Salate la 21 Mai 2009

Fasolea o punem la "infuriat" in apa rece pentru cateva ore. O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit. Ceapa o taiem solzisori,o amestecam cu rosia taiata si ea cubulete si porumbul fiert.Punem tot acest amestec peste fasole si potrivim...

Paine impletita

In Piine la 20 Mai 2009

Se freaca drosjidia cu putin lapte caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo.Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle. Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai...

Chiftelute aromate la cuptor

In Pui la 20 Mai 2009

Cartofii in coaja ii punem la fiert in putina apa cu sare,dupa care ii curatam si ii zdrobim. Adaugam pieptul de pui tocat,oul,patrunjelul tocat,sare si piper. Intr-o farfurie pregatim amestecul aromatic din susan,cimbru si boia de ardei prin care vom tavali chiftelutele. Le punem intr-un...

Cataif cu frisca

In Dulciuri la 19 Mai 2009

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand. Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti. Se da din nou la cuptor si se...

Pizza cu ciuperci si sunca

In Pizza la 19 Mai 2009

Toate ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine,la programul de framantare+dospire.A fost gata dupa 1 ora si jumatate. Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus la fiert sucul de rosii cu usturoiul pisat,zaharul si restul condimentelor.Am lasat la racit. Aluatul...

Gogosi ineluse

In Dulciuri la 18 Mai 2009

Se cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle. Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina. Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa...

Gogosi cu gem de citrice

In Dulciuri la 18 Mai 2009

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire. Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele. Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta...

Gogosi

In Dulciuri la 18 Mai 2009

Se pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte. Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale,restul de zahar,sarea,zaharul vanilat,untul si laptele cate putin. Se framanta un aluat elastic,care...

Inghetata cu ciocolata

In Dulciuri la 17 Mai 2009

Nuca o prajim la cuptor si o lasam sa se raceasca. Zaharul il caramelizam impreuna cu 4 linguri de apa,apoi adaugam nuca prajita,omogenizam si punem totul pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit sfaramam nucile caramelizate. Topim ciocolata impreuna cu untul si cele 3 linguri de frisca...

Prajitura cu bezea

In Dulciuri la 17 Mai 2009

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea. Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul...

Ficatei inabusiti

In Ficat la 16 Mai 2009

Ceapa curatata se taie marunt si o punem la calit in ulei si cateva linguri de apa.Nu se prajeste,se dau doar cateva clocote.Se adauga bulionul dizolvat in putina apa,apoi ficateii curatati de pielite. Se acopera cu un capac si se fierb pana scade sosul. Se servesc cu mamaliguta si...

Ciorba taraneasca

In Ciorbe la 16 Mai 2009

Tot zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare,aproximativ jumatate de ora. Se adauga cartofii si rosia  cubulete si foaia de dafin. Cand au fiert si cartofii se acreste cu bors,se adauga verdeata si se potriveste de sare. Se serveste cu smantana.

Bors moldovenesc acru

In Ciorbe la 15 Mai 2009

Carnea se pune la fiert si se spumuieste de cate ori este nevoie. Se sareaza mai putin decat este necesar,potrivindu-se dupa gust in timpul fiertului. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Se fierbe intr-un vas acoperit,lasand putin loc pentru...

Ardei umpluti

In Pui la 15 Mai 2009

Ardeii se spala,se scot cotoarele,se scutura de seminte si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Carnea o tocam impreuna cu verdeata,ou,morcov,sare,piper si cimbru. Ceapa o calim putin in ulei,adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii. Lasam la...

Tarta cu ciocolata si frisca

In Dulciuri la 15 Mai 2009

Aluatul il punem in tava de tarta si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca sa nu se infoaie prea tare asezam deasupra hartie de copt,peste care toarnam boabe de fasole.Se coace la foc potrivit in jur de jumatate de ora. Pentru crema,amestecam Crem Ole-ul cu lapte,frisca si ciocolata rasa....

Briose cu M&M

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul.Apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Separat am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele.Dupa ce s-a racorit am adaugat peste amestecul de oua,am omogenizat si am adaugat faina amestecata cu praful de copt.La...

Briose cu floricele

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale se bat bine,impreuna cu praful de sare,pana isi dubleaza volumul.Adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Apoi pe rand uleiul,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt.La sfarsit ciocolata bucatele. Se toarna compozitia in forme si se da la cuptor,la 180 de...

Briose cu cocos

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit fulgii de cocos si bobitele de ciocolata. Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Se rade ciocolata si se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, sare, scortisoara. Se separa ouale,iar galbenusurile se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca apoi cu ciocolata.Se bat albusurile spuma si se adauga peste aluat,amestecand usor.Si faina la sfarsit....

Briose cu banane si ciocolata

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca. Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul...

Briose cu banane

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Intr-un vas punem ouale,zaharul,zaharul vanilat,scortisoara si sarea si mixam bine,pana totul devine ca o crema. Cojim bananele,le taiem felii si le adaugam in aluat,dupa care mixam pana se sfarama.Adaugam margarina topita si racita,apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit...

Briose cu afine si banane

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul,banana pasata si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam bilutele de ciocolata si afinele. Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de...

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Untul moale il frecam bine cu zaharul,pana devine ca o crema.Adaugam iaurtul si ciocolata topita,omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate un putin, amestecind continuu si alternand cu laptele.Iese o compozitie ca pentru chec. Turnam compozitia intr-o tava (20/30)...

Savarine cu pesmet...

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina. Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la...

Gem de citrice

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Toate fructele le-am pus in robot si le-am mixat bine. Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul. Am selectat programul special de la masina de paine si gata! :) Dupa o ora si 20 de minute cat e acest program,mie mi s-a parut cam prea lichida,asa ca am mai pus o...

Afisate 1051 - 1080 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]