... sau un fel de crema de zahar ars! Ff buna, mai consistenta parca.
Reteta preluata pe blogul Crazy Mother Cooker .
Laptele condensat impreuna cu laptele integral, masurat cu aceeasi cutie, se amesteca intr-un bol.
Punem si ouale, apoi mixam la turatie mare pana ce toate ingredientele sunt omogenizate .
Intr-o forma metalica (n-am avut ceva potrivit, am folosit o cratita cam mare..) se pune zaharul la caramelizat la foc mic, amestecand, sa nu se arda si sa devina amar. Se roteste cratita astfel incat peretii sa fie acoperiti si ei de caramel.
Adaugam mixul de mai sus peste zaharul topit, apoi asezam vasul intr-o tava/ cratita larga unde punem apa clocotita cam pana la jumatea formei cu puddingul
Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 50-60 min, si apoi verificati cu scobitoarea in centru daca e gata (daca scobitoarea iese curata, e gata; daca iese cu ceva firimituri pe ea, mai lasati puddingul la cuptor cateva minute)
Lasam la racit la temperatura camerei si apoi se pune la frigider pentru minim 1-2 ore (se serveste rece).
Inainte de servire, ntroduceti usor un cutit cu lama subtire pe perimetrul formei, ca sa desprindeti puddingul de margini, si apoi rasturnati-l intr-o farfurie intinsa . Farfuria se pune deasupra formei, cu fundul in sus,si apoi se rastoarna impreuna.