Prajitura cu bezea

de Miha in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 10672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
 
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema si se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata de casa cu nuca de cocos