Placinta cu branza si iaurt

de Miha in Dulciuri, 24 Mai 2009 | 61904 vizualizari

 

O placinta delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 6 oua
  • 500 ml iaurt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta rom si vanilie
  • ulei sau unt topit (pentru uns foile)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida.

Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.
Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2.

Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt.Se continua cu alt strat de foi,alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura,ultimul strat fiind de foi.

Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se taie dupa ce se raceste.

TIPS-URI

1

Se taie dupa ce se raceste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca