Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete

Clatite banatene

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil. Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat. Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si...

Bomboane Brigadeiro

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Se pun ingredientele intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu 25 de min,pana se caramelizeaza. Apoi se rup bucatele mici biscuitii si se amesteca in compozitie. Se lasa sa se raceasca, se modeleaza bilute mici si se tavalesc prin miez de nuca de cocos, nuca pisata sau cacao. Se...

Tarta cu caise

In Dulciuri la 13 Mai 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate...

Chocolate banana cake

In Dulciuri la 12 Mai 2009

Topim untul si ciocolata. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se...

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

In Prajituri la 11 Mai 2009

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa...

Orez cu legume

In Pui la 11 Mai 2009

Orezul se spala in mai multe ape si se fierbe in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie cubulete (sau se da pe razatoare,daca vreti sa-l ascundeti de mofturosi,asa cum am facut eu :)) ) Se pune putin la calit in ulei si se inabusa timp de 5 minute. Se pune orezul peste legumele...

Supa limpede de pui

In Supe la 11 Mai 2009

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare.Supa nu trebuie sa dea in clocot,ci numai sa mocneasca.Restul de sare se va adauga la sfarsit. Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate.Se mai pot adauga si alte legume...

Coltunasi ca la mama acasa

In Dulciuri la 9 Mai 2009

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa. Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca...

Reteta delicioasa de parjoale moldovenesti din piept de pui

In Pui la 9 Mai 2009

Cum se prepara Reteta delicioasa de parjoale moldovenesti din piept de pui Cartoful l-am dat pe razatoarea mica,l-am stors bine de zeama,apoi l-am amestecat la robot cu restul ingredientelor. Cu mana umeda se formeaza parjoalele,dandu-le forma mai lunguiata la un capat,forma frunzei de...

Supa de cartofi

In Supe la 8 Mai 2009

Se curata cartofii si se pun la fiert,taiati cubulete. Dupa cateva clocote se adauga ceapa tocata marunt. Morcovul,pastarnacul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabuse intr-o tigaie impreuna cu untul,pana se inmoaie. Se adauga peste cartofi si se potriveste gustul de sare.Este gata...

Crap in crusta aromata la cuptor

In Crap / Caras la 8 Mai 2009

Pestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider in jur de 1 ora. In acest timp pregatim amestecul aromat pentru crusta.Usturoiul si...

Cartofi condimentati la cuptor

In Mancaruri de post la 8 Mai 2009

Cartofii curatati se sareaza,se pipereaza dupa gust.Deasupra se toarna cateva linguri de ulei de masline si se aseaza cateii de usturoi necuratati.Se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade. Dupa acest interval de timp se scot, se curata usturoiul de coaja si impreuna cu...

Reteta simpla si usor de preparat de Papricas de pui cu smantana

In Pui la 8 Mai 2009

Cum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Papricas de pui cu smantana: Carnea se prajeste putin pe toate partile,dupa care se scoate pe un platou. Ceapa se caleste pana devine sticloasa,in acelasi ulei in care s-a prajit si carnea. Se adauga boiaua de ardei,carnea si se acopera cu...

Gauffre cu nuca de cocos

In Dulciuri la 7 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,laptele,nuca de cocos si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se coc in aparatul special de gauffre. Am desfacut inimioarele si le-am ornat cu ciocolata amaruie...

Piramida de clatite cu bere

In Dulciuri la 7 Mai 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand zaharul,untul topit,lapetele,berea si faina.Se pune compozitia la frigider pentru jumatate de ora (asta daca nu cumva aveti prin preajma niste prichidei care sa faca 13-14 in asteptarea clatitelor :)) ) dupa care se coc clatitele pe...

Cheesecake cu ciocolata

In Dulciuri la 5 Mai 2009

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se formeaza baza. Toate ingredientele pentru crema le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit...

Spirale insiropate

In Dulciuri la 5 Mai 2009

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza. Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste. Tot acest amestec il punem in cuva masinii de...

Spirala cu crema ganache de ciocolata

In Torturi la 4 Mai 2009

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand. La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de...

Faguri

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina. Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre. Am...

Eclere

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Punem apa la fiert impreuna cu unt/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava...

Duchesse cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Batem albusurile spuma tare,dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul,iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza \\\\\\\\\\\\\\\"turturi\\\\\\\\\\\\\\\" de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc....

Budinca de orez cu caramel

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Caramel: Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit. Budinca: Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de...

Fursecuri Trufe

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecand mereu, pana se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste. Se adauga ouale pe rind, batand bine cu mixerul dupa fiecare. Se adauga vanilia. Se cerne faina,...

Fursecuri Alfajores

In Dulciuri la 4 Mai 2009

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei. Se ia cite o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Masa si/sau...

Tiramisu Ice Cake

In Dulciuri la 3 Mai 2009

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea (exact ca la Tiramisu, reţetă originală)si se aseaza pe...

Bomboane de ciocolata

In Dulciuri la 1 Mai 2009

Foaia de napolitana o maruntim la robot. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.Se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.Pe rand laptele praf si napolitana maruntita. Cu mana inmuiata in unt formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos,din abundenta. Sau...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 30 Apr 2009

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare si zaharul.Cand sunt ca o crema se adauga pe rand iaurtul,untul topit,bobitele de ciocolata si nuca.La sfarsit incorporam pesmetul si faina amestecata cu praful de copt. Punem aluatul in forme,pana la jumatate. Motam cu oua de ciocolata si dam la cuptorul...

Smantanita

In Dulciuri la 30 Apr 2009

Foi: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic. Se imparte in 3 parti egale din care se intind 3 foi ce se coc pe dosul tavii in cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute. Eu le-am intins direct pe fundul tavii,mi s-a parut mai usoara operatiunea,chiar daca s-au...

Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura

In Dulciuri la 30 Apr 2009

Blat: Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit. Cele 4 albusuri le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu zaharul. Adaugam si galbenusurile. Dupa ce-am omogenizat,turnam amestecul de ciocolata si mixam.Amestecam faina cu praful de copt si sarea si incorporam in compozitia de mai...

Afisate 1081 - 1110 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Retete preferate
Placinta creata

Voturi:33

Oua Benedict

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]