Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete

Supa de rosii

In Supe la 23 Iun 2009

Zarzavatul tocat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga rosiile decojite si mixate.Se fierbe in continuare pana se inmoaie legumele. Se adauga si orezul spalat si oparit.Se potriveste gustul de sare si se presara patrunjel verde tocat....

Prajitura Sah

In Prajituri la 21 Iun 2009

Blat: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta...

Pui Shanghai

In Pui la 21 Iun 2009

Pieptul de pui se taie felii subtiri si lungi.Se pun intr-un castron si se adauga usturoiul pisat si restul mirodeniilor.Se amesteca bine si se da la frigider cateva ore,sa se intrepatrunda bine aromele. Faina o turnam peste carne si agitam bine,astfel incat toate bucatile de carne sa fie bine...

Supa limpede de pui cu galuste

In Supe la 21 Iun 2009

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare. Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate.Se mai pot adauga si alte legume fata de ceea ce am pus eu,in functie de ceea ce va place:cartofi,gulie,conopida etc. Cand...

Prajitura cu branza si cirese

In Prajituri la 20 Iun 2009

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se...

Parjolute cu dovlecel

In Pui la 20 Iun 2009

Toate ingredientele le-am pus la robot si am tocat marunt. Compozitia iese cam moale din cauza dovlecelului,asa ca am pus si o lingura de faina. Am luat compozitia cu lingura si am pus in uleiul bine incins si am prajit pe ambele parti,la foc moderat. Cand sunt gata se scot pe un prosop...

Iahnie de fasole uscata

In Mancaruri de post la 19 Iun 2009

Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori. Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de...

Prajitura cu blat de cocos

In Prajituri la 18 Iun 2009

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine consistenta adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se formeaza turturi atunci cans scoatem paleta de la mixer. Adaugam si nuca de cocos si o incorporam usor cu o lingura. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu...

Negresa cu inima de cocos

In Prajituri la 18 Iun 2009

Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Amestecam laptele condensat cu...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 17 Iun 2009

Vanata,ardeiii si rosiile le punem la copt pe un gratar. Lasam la racit,intr-un vas acoperit,astfel se formeaza aburii si se vor curata mai usor. Ceapa o tocam f marunt si o inabusim in cateva linguri de ulei de masline. Legumele le tocam marunt (eu le-am robotit) si le adaugam peste...

Pulpe de pui pe pat de sare

In Pui la 16 Iun 2009

In tava sau tigaia pe care o vom folosi pentru friptura,asezam sarea in strat gros,iar deasupra punem pulpele curatate si spalate. Nu le-am condimentat cu nimic,iar gustul de sare s-a potrivit de la sine. ;) Dam la cuptor pana se rumenesc. Asa-i ca-i simplu? :)) Am servit alaturi de...

Iahnie de cartofi cu pulpe de pui

In Pui la 16 Iun 2009

Carnea o punem la fiert in apa cu putina sare.Spumuim de cate ori este nevoie. Ceapa o tocam marunt si o inabusim in cateva linguri de ulei de masline. Rosiile le decojim   si le mixam,impreuna cu morcovul si ardeiul,pana obtinem o pasta,pe care o adaugam peste ceapa. Cartofii...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2009

Foaia de aluat o ungem cu oul batut. Separat dam pe razatoare cascavalul,apoi presaram peste aluat. Presaram si mac sau susan. Apoi cu un sucitor tasam bine amestecul de branza. Taiem fasii (sau alte forme preferate),punem in tava tapetata cu hartie de copt,si dam la cuptorul incins la...

Rulada din fleica cu piept de pui

In Porc la 16 Iun 2009

Fleica o taiem felii.La fel si pieptul de pui.Le batem putin cu ciocanul de snitele,pentru a le fragezi. Fleica o condimentam cu sare,piper si maghiran.Pieptul de pui cu sare,piper si tarhon. Peste bucata de fleica punem o bucata de piept si rulam cat mai strans posibil,apoi fixam cu o...

Prajitura Televizor

In Prajituri la 16 Iun 2009

Blaturi cacao: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Compozitia se imparte in doua si se coc...

Tort cu inghetata de ciocolata

In Torturi la 14 Iun 2009

Blat: Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat. Inghetata: Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana...

Gauffre cu nuca si cacao

In Dulciuri la 14 Iun 2009

Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt. Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5...

Pulpe de pui cu sos de mustar la cuptor

In Pui la 10 Iun 2009

Pisam usturoiul,apoi amestecam cu sare,piper si tarhon.Adaugam uleiul si amestecam pana se face ca o maioneza.Punem si mustarul amestecat cu vinul alb si smantana. Punem carnea la marinat in acest sos,pentru 1 ora,in frigider. Dupa acest timp,punem carnea intr-un vas termorezistent si dam...

Cartofi la tava

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2009

Cartofii curatati si spalati,se taie felii si se aseaza in strat in tava.Se condimenteaza cu sare,piper si cimbru,dupa gust. Separat se bat ouale cu smantana,pana devin ca un sos.Se rastoarna peste cartofi si se da la cuptor pana se "leaga" sosul. Se scoate tava din cuptor,se presara...

Ciorba de pui cu taitei de casa

In Ciorbe la 8 Iun 2009

Galbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit bine ascutit taiem fasii,pentru a forma taiteii. In mod normal se intind intr-un loc ferit de...

Piept de pui cu smantana

In Pui la 8 Iun 2009

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare si o ceapa taiata in 4. In vasul in care vom pregati piept de pui cu smantana  incingem untul si uleiul de masline.Adaugam carnea cu tot cu apa in care a fiert si fierbem in continuare la foc mic. Amestecam faina cu smantana si incorporam...

Pulpe de pui pe pat de legume

In Pui la 8 Iun 2009

Legumele se aseaza in straturi in vasul uns cu putin ulei de masline.Cartofii,cateva buchetele de brocolli,boabele de porumb si felii de rosie. Totul se sareaza si pipereaza si se presara cu cascaval ras din belsug. Deasupra legumelor se aseaza pulpele spalate,curatate si condimentate. Se...

Tort merengue cu crema de lamaie

In Torturi la 8 Iun 2009

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 7 Iun 2009

Reteta de preparare a papanasilor Branza impreuna cu toate celelalte ingrediente se mixeaza foarte bine pana devine totul ca o crema. Se pune apa la fiert,cu putina sare.Cand da in clocot incepem sa formam papanasii,cu mana umeda sau cu doua linguri,trecand aluatul de pe o lingura pe alta....

Vinete umplute

In Pui la 2 Iun 2009

Vanata o taiem in 2,pe lungime. Scobim miezul si presaram cu sare. Lasam cateva minute,apoi clatim vanata de zeama lasata. Intre timp pregatim umplutura. Tocam pieptul de pui,impreuna cu oul,ceapa,rosia  si verdeata. Repartizam aceasta umplutura in cele 2 jumatati de vanata.Acoperim cu...

Ciorba cu perisoare

In Ciorbe la 2 Iun 2009

1 ceapa si 1 rosie taiate marunt se inabusa in putin ulei.Se lasa racit,dupa care se adauga peste pieptul de pui tocat.Se adauga si oul,putina verdeata marunt tocata si orezul spalat.Se potriveste gustul de sare. Se pune apa la fiert si in momentul in care a dat in clocot se pun perisoarele.Se...

Briose cu capsuni

In Dulciuri la 2 Iun 2009

Ouale le-am baut bine cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,zaharul vanilat,iaurtul,capsunile (se pot pune si bucati,eu le-am blenduit ca sa pot pacali un mofturos),uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se pune in forme si se coace la foc mediu,in jur...

Tort inimos cu frisca si ciocolata

In Torturi la 31 Mai 2009

Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem . Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se...

Chiftelute cu ciuperci

In Pui la 27 Mai 2009

Ciupercile le fierbem in apa cu sare. Ceapa taiata marunt o inabusim in ulei de masline,adaugam ciupercile si smantana.Dam cateva clocote apoi lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem in vasul de la robot,adaugam pieptul de pui,oul,usturoiul si verdeata.Tocam marunt,potrivim gustul de sare...

Tort frantuzesc

In Torturi la 27 Mai 2009

Blat: Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana...

Afisate 1021 - 1050 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]