Tort inimos cu frisca si ciocolata

de Miha in Torturi, 31 Mai 2009 | 14244 vizualizari

 

Special pentru petrecerea bucatarasilor...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pentru mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru crema de lapte condensat:
  • 150 g lapte condensat cu vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimos cu frisca si ciocolata:

Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.Se da la frigider sa se intareasca.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)

Decor:

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))

Asamblare:

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

01.06.2009, 22:53

Flori,mi-ai adus aminte de o faza...O mamica de pe un anume forum care intre timp mi-a devenit buna prietena,imi pandea farfuriile sa vada daca nu cumva is de la vreo cofetarie.

danygospodina 1

01.06.2009, 23:13

Cum adica de la Cofetarie ? Meriti mai mult respect, Miha !!! Vrei sa spui ca Belvedere e mai tare ca tine ? Ii dai clasa !
Fiica-mea, cand a intrat ultima data acolo, o rugam sa vorbeasca mai incet, ca devenise prea radicala in afirmatii ! Si dupa 2 guri, m-a ridicat de pe scaun , sa mergem acasa si sa-i fac ceva bun !
Iar tortul de la ziua ei, cu piscoturi, l-a batut , detasat, pe cel de la Belvedere, si scump, si prea dulce, prea untos, prea... al unui baietel !

Miha 1

01.06.2009, 23:18

Mai Dany ma uimesti...sa nu spui ca suntem vecine si eu nu stiam...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat