Tort inimos cu frisca si ciocolata

de Miha in Torturi, 31 Mai 2009 | 14193 vizualizari

 

Special pentru petrecerea bucatarasilor...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pentru mousse de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru crema de lapte condensat:
  • 150 g lapte condensat cu vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimos cu frisca si ciocolata:

Pentru blat am folosit ingredietele de la prajitura Krem a la krem.

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.Se da la frigider sa se intareasca.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)

Decor:

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". :))

Asamblare:

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

01.06.2009, 22:53

Flori,mi-ai adus aminte de o faza...O mamica de pe un anume forum care intre timp mi-a devenit buna prietena,imi pandea farfuriile sa vada daca nu cumva is de la vreo cofetarie.

danygospodina 1

01.06.2009, 23:13

Cum adica de la Cofetarie ? Meriti mai mult respect, Miha !!! Vrei sa spui ca Belvedere e mai tare ca tine ? Ii dai clasa !
Fiica-mea, cand a intrat ultima data acolo, o rugam sa vorbeasca mai incet, ca devenise prea radicala in afirmatii ! Si dupa 2 guri, m-a ridicat de pe scaun , sa mergem acasa si sa-i fac ceva bun !
Iar tortul de la ziua ei, cu piscoturi, l-a batut , detasat, pe cel de la Belvedere, si scump, si prea dulce, prea untos, prea... al unui baietel !

Miha 1

01.06.2009, 23:18

Mai Dany ma uimesti...sa nu spui ca suntem vecine si eu nu stiam...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si frisca