Tort frantuzesc

de Miha in Torturi, 27 Mai 2009 | 10230 vizualizari

 

Un tort din care mananci si nu te mai poti opri...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • Pentru choix-uri:
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml apa
  • 2 cani faina
  • sare
  • 7 oua (mari)
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 1 plic Crem Ole de cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 50 g ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort frantuzesc:

Blat:

Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.

Choix-uri:

e fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.

Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.

Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.

Din restul de aluat se coc choix-uri mici.

Crema:

Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.

Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.

Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.

Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ANCA 1

30.05.2009, 23:11

ooo, doamnelor, si eu ma bag la rateuri in bucatarie, suuuuper ideea!! cred ca tare ne-am distra!! facut exact la fel, cu descriere, cu poze!

Miha 1

31.05.2009, 15:02

Si ne dam si note pentru cel mai reusit rateu!

Miha 1

31.05.2009, 15:02

Dany,esti grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sticla de sampanie