Tort frantuzesc

de Miha in Torturi, 27 Mai 2009 | 11755 vizualizari

 

Un tort din care mananci si nu te mai poti opri...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • Pentru choix-uri:
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml apa
  • 2 cani faina
  • sare
  • 7 oua (mari)
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 1 plic Crem Ole de cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 50 g ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort frantuzesc:

Blat:

Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.

Choix-uri:

e fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare.

Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat.

Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste.

Din restul de aluat se coc choix-uri mici.

Crema:

Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.

Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.

Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida.

Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ANCA 1

30.05.2009, 23:11

ooo, doamnelor, si eu ma bag la rateuri in bucatarie, suuuuper ideea!! cred ca tare ne-am distra!! facut exact la fel, cu descriere, cu poze!

Miha 1

31.05.2009, 15:02

Si ne dam si note pentru cel mai reusit rateu!

Miha 1

31.05.2009, 15:02

Dany,esti grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Tamisa